söndag 13 april 2008

En regnig Runner's High


Ett lerigt och blött långpass...
Ibland upplever jag stunder då jag undrar om löpningen kan bli bättre. Bitvis under dagens långpass hade jag känslan av att "det blir inte bättre än såhär och det är underbart". Jag tar med mig den känslan och ska försöka frammana minnet när det känns tungt och motigt.
Vädret var minst sagt rätt oinspirerande imorse; grått och regnigt och 2,3 plusgrader... Muntert värre! Ändå kände jag inte den minsta tvivel över dagens långpass; 28 km till Ursvik, ett varv på 5-kilometersspåret där och sedan tillbaka. För ett år sedan var det ett visst mentalt motstånd att ge sig ut på långpass över 20 km, det motståndet är som bortblåst numera. Det är en märklig, men härlig, känsla att tänka "jaha, 28 km idag. Vad kul" :-)
Mötte Mia redan i tunnelbanan och hann prata en hel del innan vi nådde Östermalms IP. Lite galet kändes det, men eftersom Djurgården spelar hemmamatch idag så var vi liksom bortmotade från Stadion. Nåja, Östermalms IP dög bra det med och det blev mycket prat medans vi väntade på att klockan skulle bli 10. Slöt ganska direkt upp med Niklas och Masse och det blev en oerhört rolig löprunda. Det var tur att vi hade 28 km på oss att avhandla alla möjliga och omöjliga diskussionsämnen, men liite frustrerande att de höll mig på halster i 15 km. De hade nämligen ett litet projekt och jag var sjukt nyfiken på projektet. Det lyder som följer: en liten tripp till Åland i oktober. För marathon (fast halvmarathon för min del då...). Klart jag är på! :-) I övrigt måste tilläggas att hela TSM-gruppen är ett riktigt härligt gäng, det finns liksom alltid någon att prata med och inspireras av. Tack för pratstunden & att du delade dina erfarenheter idag, Catarina!

Dagens runda gick från Östermalms IP via Stora Skuggan ut mot Ursvik. Där blev det 5 km terräng, fast på den "snälla" banan. Var jag inte blöt om fötterna innan så blev jag det iallafall där och mina skor ser numera ut att ha varit med ett par säsonger. Minst! Efter lervällingen i Ursvik styrde vi fötterna hemåt igen och det var hela tiden så otroligt härligt! Ångan från hela gruppens arbetande kroppar stod som ett moln kring oss. Läckert!
Vid 21 km var vi någonstans i Sumpan och Masse påminde mig om när vi "klev av" för tre veckor sedan. Då hade vi sprungit precis lika långt och var helt slut, idag hade vi båda mycket kvar att ge. Jag fick gåshud av lycka, det kändes riktigt, riktigt bra. Inte ens de sista kilometrarna kändes tunga idag, benen var bara snällt trötta och hela kroppen lagom lycklig. Facit för rundan blev 28,3 km, 2:38:13 och 5:35-pace. I konstant nederbörd i form av snöblandat regn eller bara regn. Och med en känsla av Runner's High och vansinnig löparlycka :-)

Nedvarvningen bestod i att stolpa till restaurangen med det stora gula M:et och äta junkfood med Niklas och Masse. Blev rätt sömningt och fnissigt, men galet trevligt. Tack för en kanonrunda och en skön nedvarvning, killar! Uppskattas massor :-)

Nu ska jag inte göra särskilt mycket mer än att sträcka ut på spikmattan (igen) och slumra lite. Idag är livet bara underbart och löpningen, den ska jag aldrig sluta med. Och vårkänslorna, de frodas, trots allt :-)

29 kommentarer:

Benet sa...

Härligt! Inlägget gav mig "Readers High"!

Anonym sa...

Där ser du, Asgam, att det visst regnade idag (trots att M inte nämner ett ord om det i sin rapport).

Att du är en jävel på att springa visste jag förut, så det var inget nytt. Fortsätt så!

Anonym sa...

Låter helt klart som ett underbart pass! Med några till som det här känns väl 3:30 klart möjligt?

Har du en sån där grön plastspikmatta man ska ligga på och slappna av? Har en sån här hemma men har knappt vågat nudda den sen första gången jag låg på den, spänd? Njae...! ;)

Katarina M-I sa...

Sh*t pommesfrittes vad ni kutar. Men jag kommer efter:) Fast jag sprang bara 15 km i ert tempo, men kände mig faktiskt lite som en "grym morsa" när dagens pass var avklarat innan jag köpte frukostbullar:)

Karin sa...

Benet: Man tackar, vilken komplimang :-)
Jumper: Ja, det regnade. Hela tiden. Vad trodde Asgam? Tack, dina ord vämer.
Berglund: Kanske...Jag tror det när jag ser det ;) Ja, det är en sådan grön plastspikmatta. Har precis slumrat en halvtimme på den igen :-)
Katarina: Wow! Du ÄR en grym morsa! På väg mot en ruskigt bra kondition, du är min idol-mamma:-)

Dunceor sa...

Låter som ett grymt pass helt klart.
Roligt projekt men för mig blir det Växjö Marathon i oktober.

Karin sa...

Åh, vad kul! Själv springer jag N.Y Marathon helgen efter Åland... Därav inget marathon för min del.

Anonym sa...

Tack själv goa du. Ser redan fram emot nästa söndag då mer hemligheter och historier lär avhandlas. Var verkligen ett riktigt superhärligt pass idag. Så skönt att ha krafter kvar att investera i kommande veckans träningar.
Slumra gott på spikmattan :-D.

Anonym sa...

Jag blir så glad av att läsa om dina underbara 28 km :) Härligt!

Sjäv laddar jag för en riktigt bra träningsvecka :)

New York alltså, fan vad kul! Vill också!

Karin sa...

Catarina: Ja, jag håller med dig! Helt otroligt hur lätt kroppen ändå känns trots 28 km. Ses nästa vecka och jag längtar dit, jag med :-)
Henke: Tack :) Jag laddar om batterierna jag med! N.Y ska bli galet roligt, synd bara att det är så lång kö dit...

Karin sa...

Wow, det låter som ett jättehärligt pass! Och supersnabbt som vanligt, men det är ni ju alltid! Vad gör lite regn när man springer och har trevligt sällskap? Bra jobbat vännen!
KRAM!

Karin sa...

Tack, tjejen! Visst gör sällskap resan så enormt mycket lättare?! Idag var en härlig löpardag, helt enkelt :-)

askan sa...

Oj oj vad jag längtar tills jag kan ut på långpass igen när jag läser din rapport :) Finns ju inget härligare än att springa långt när man väl har kapaciteten.

Själv slog jag till med mäktiga 11.5km i dag...det tar sig, det tar sig :)

Karin sa...

Vad kul att det inspirerar! 11,5 km är en god bit på vägen, härligt :)

Anonym sa...

Va? regnade det idag? Det märkte inte jag. Lite duggregn kanske... Annars regnade det inte ett dugg...

Men nu outade du ju våra planer! ;-)

Karin sa...

Märkte du inte det? Det regnade rätt mycket stundtals...
Ni sa aldrig att det var hemligstämplat. Jag kan sudda om det är så... ;-)

Nix sa...

Va Fan Napoli - kan man inte avslöja något för dig ;)

Tack för trevligt sällskap, vi hade kul idag!

Regnar gör det bara på Lidingö...

Anonym sa...

Jag märkte knappt att det regnade... Jag var bara ovanligt svettig, tänkte jag när jag steg ur kläderna...

Och nej... du behöver inte sudda... Det är ingen hemlis för någon mer än dig... Det var riktigt kul att hålla dig på halster... ;-)

Nix sa...

Jag tror inte att jag påminde dig mer än max tre gånger...

Men det var kul ;)

Karin sa...

Niklas & Masse: Jag vet. Jag har en akilleshäl där ;-D Men det var kul, riktigt kul. Och det regnade idag, men kanske att det regnade mer på Lidingö...

Karin sa...

Å förresten, Niklas, så tror jag att du påminde mig typ varannan km... och toktrackade mig för att jag missade Masses upplägg ;)

Anonym sa...

Åh, så härligt! Grattis till ett underbart pass! Precis vad jag behövde läsa en dag som denna, när det egna passet var rätt pissigt. Då är det bra att kunna njuta av andras!

Och oj, va´ jag blir avundsjuk. Ni verkar ha så urtrevligt på era TSM-pass.

Karin sa...

Bureborn: Tack! Vad trist att du hade ett tungt pass själv...
Vi pratade om det idag, hur himla bra vi har det i TSM. Det är verkligen en guldkant på tillvaron :-)

MarathonMia sa...

Heja heja heja. Nu har ångesten släppt - tack för de värmande orden. Tittar tillbaka på förra söndagens långpass där jag kände mig grymt stark, mitt pass igår hamnar under "Tillfällig formsvacka". Jag blev nästan nedsprungen på ena sidan Brunnsviken av ett gäng TSM:are (bara killar i hög fart)på en smal, lerig stig... :-)

Karin sa...

Tack, Mia. Skönt att du är "back-on-track" igen :-) Det var nog 3-timmarsgruppen som var ute och kutade, de är ruskigt snabba (som Rally-Allan) hela bunten!

MarathonMia sa...

...och ingen hänsyn visade de - skvätte geggamojja på mina nytvättade löparbrallor. Hade jag haft en bra dag hade jag jagat dom och lärt dem lite vett! ;-)

Anonym sa...

Så oomtänksamt av dem... Det var säkert deras svättande som smutsade ner dina skor också ;-)

Karin sa...

Vilka dårar det finns, va?! Inget löparvett alls, att skvätta ner dig och dojjorna sådär ;-)

MarathonMia sa...

eller hur!