söndag 20 juli 2008

En snabb mil, ett tufft fyspass och en underbar helg

Helgens träning har stavats planering. Eftersom gårdagens eftermiddag och kväll, samt hela dagen idag, var vigt åt att åka båt och leva loppan så var jag ju tvungen att träna INNAN jag åkte iväg. På planeringsschemat stod både gym och löpning och löpningen skulle helst vara snabbdistans. Således; snabbdistans 10 km till gymmet på Kungsholmen!
Min lysande idé visade sig inte vara riktigt lika lysande när jag kom ner från Henkan och fastnade i en broöppning... Lite surt att behöva stoppa klockan och vänta, även om det blev en kortvarig väntan på typ 30 sekunder. Irriterande! Pinnade på längs Årstaviken bort mot Tanto och Hornstull, fick stanna ytterligare två gånger på väg mot Västerbron pga trafikljus, men i övrigt rullade löpningen på fint. Över Västerbron lyckades jag på något sätt ÖKA farten (fråga mig inte hur det gick till) och från Västerbroplan upp mot Fridhemsplan ökade jag ytterligare. Progressiv löpning alltså; första sju km på 4:20 min/km i snitt, över Västerbron på 4:14-fart och sedan avslutningsvis 4:09 min/km. Effektiv löptid: 43:35! :-) Tyvärr kan jag inte räkna rekordtiden eftersom jag fick stanna hela tre gånger, men jag är grymt nöjd ändå! Snittpace 4:19, kadens 192/202 och puls 174/192.
Nåja, passet var ju inte slut där utan jag flämtade in på gymmet och gick loss på både bröst, rygg, mage, skuldror, biceps, triceps och ben i en rasande fart. Riktigt skönt fyspass, men jag var rätt darrig när jag gick därifrån...
Redo för komplementträning!
Resten av helgen har gått i lyckans tecken, en helt underbar båttripp tillsammans med härliga vänner och en lång natts dans (komplementträning!) som resulterade i svullna fötter, träningsvärk och en hes hals (på grund av lite väl mycket "skönsång). Avslutade helgen med en lång promenad i alldeles underbart sällskap i solens sken. En fulländad helg, helt enkelt. Att semestern är slut för denna omgång gör ingenting. Jag börjar jobba igen imorgon bitti och det med ett stort leende på läpparna. Nya utmaningar väntar och jag är redo!

14 kommentarer:

Felicitas sa...

Snygging där!! :D

Glad att du känner dig taggad och utvilad inför ännu en jobbperiod!

Kram!

Karin sa...

Tack, sötis. Just nu är det mycket positiv energi omkring mig, underbart! Kram!

Magda Gad sa...

Fan va grym du är! Sjukt snabb!

Och snygg också!

Anonym sa...

Bra tider där :) Har märkt att snabbdistanspassen ger bra effekt. Kombinera det sen med intervaller och man blir grymt snabb :)

Anonym sa...

Progressiv snabbdistans på en mil och därpå gymmet,,,,du är helt otrolig!!!

Jag längtar mig tokig snart efter att få springa tillsammans med dig igen,,,men då får du hoppa på ett ben för annars har jag inte en chans att hänga med i ditt tempo.

Härligt att du hade det roligt på böljan den blå snygging :-).

Kramar

Anonym sa...

och får man fråga vem är den lycklige som fick äran att gå promenad med den fettsnabba snyggingen.... ;)

Anonym sa...

Har du aldrig någon utvecklingsplatå??? :-D Vi andra dödliga stannar upp då och då men du bara fortsätter! Ruskigt imponerande! Kul att höra att du haft en bra semester, vi ses kanske någon tisdag på TSM!

Karin sa...

Grattis till den supersnabba miltiden! Du kommer slå rekord "på riktigt" anyday now. Men ännu mer grattis till promenaden med dejten, du förtjänar all lycka!! Kram

Anonym sa...

När blir det sub40-försök!?

MarathonMia sa...

I smile with you!

Karin sa...

Magda: Oj, tack! :-) Glad jag blir!
Medeldist: Tackar! Får se hur veckans tusingar artar sig... Fast jag kanske skulle testa fyrhundringar istället?
Catti: Tack, vännen! Om vi ska kuta ihop så måste vi iallafall springa långsamt, hur ska vi annars hinna prata om allt?! ;-) Och hoppar jag på ett ben så blir vi stillastående, hihi.
Anonym: Klart man får fråga. Jag misstänker att du vet ;)
Johan: Jag har ju precis lämnat en platå ju... ;-) Men jo, just nu flyter det bra men de tunga passen har varit och det kommer flera. Klart vi ses på TSM, fast inte imorgon dock!
Karin: Tack, tjejen! Någongång, kanske... Jag hoppas!
Berglund: Haha, när jag blir lika snabb som du på korta distanser. Dit är det än bit... Än...
Mia: :-) Jag behövde inte använda W-tröjan idag...

Anonym sa...

Shit Karin man blir ju helt matt bara av att läsa ditt träningsschema =) du är otroligt duktig..! Själv droppade jag in på Runner's helt apropå och kom ut med ett par nya löpardojor - och en ny medlem till Linnéa! En kille som hörde mig nämna klubbens namn när jag ville ha rabatt (som de inte hade nån aning om?) och som bor på Söder. Kul, vi blir fler och fler!

Karin sa...

Tack, Linn! Nu blev det lite knasigare än vanligt eftersom jag haft semester... ;) Du vet väl att RS kallas virusbutiken; man får alltid något med sig därifrån. Vad kul med nya skor & en ny Linnéan =)

Helena sa...

Heja Karin! Hur kan man vara så snabb? Gud vad härligt det måste kännas! Kram på dig:)