onsdag 30 juli 2008

Snabbdistans i värmen

Tisdag kväll; TSM-kväll; snabbdistans på schemat. Kom till träningen både urlakad och som ett smärre åskmoln efter flytten. Av någon anledning måste min karma varit dålig, åtminstone med avseende på elektronikprylar... Först dog ju mobilen, sedan hade kylen/frysen stängts av under natten, sedan fick jag inte igång datorn (det har jag fortfarande inte fått, det kommer att bli ojämnt uppdaterat här tills vidare) och slutligen fanns inget bredbandsurtag trots att jag ringt och fått det bekräftat för en månad sedan. Happy day :-P
Nåja, jag insåg raskt att det mesta kan jag inte påverka utan det får ordna sig vartefter. Kylen funkar nu hjälpligt, bredbandsuttag fixas imorgon och en ny mobil är inhandlad. Återstår att få ordning på datorn... (men det löser sig säkert det med). Med detta i bagaget åkte jag iallafall till ÖIP och blev lugn och harmonisk så fort jag träffade alla härliga löpare. Hann prata en hel del med snabbe Pertti, som rekommenderat en hel drös nya rundor åt mig :-) Kul!
Dagens projekt var alltså snabbdistans, 8 km på 32-33 min. 1:30-gruppen splittades i en lite snabbare och en lite långsammare grupp. Jag hade tänkt välja den långsammare gruppen men en blick och en knuff från Niklas gjorde att jag försiktigt smög mig över till den snabba gruppen med Clarence och Walter som ledare. Det var jag och en tjej till i den gruppen; resten snabba grabbar och tjejen dessutom en av ledarna för 1:30-gruppen. Hade rätt många tankar på att fega ur, men beslöt mig för att hänga på och köra så länge jag orkade. Sagt och gjort; första tre km planerades till 4:15-pace, nästa tre till 4:05 och sista två i fri fart. Vi sprang längs Tjejmilen-banan även denna gång, härlig runda! Jag hängde på bra de första tre kilometrarna, som snarare gick i 4:10-pace, men när gänget drog iväg beslöt jag mig för att inte hänga på. Värmen kändes av ordentligt och jag kände mig rätt seg... Såg till min glädje att det inte bara var jag som hade det tungt, när farten höjdes så drogs gruppen ut till ett längre led av löpare och jag insåg snart att jag gjort klokt i att köra mitt eget race. Plockade löpare efter löpare på väg mot Rosendahl, har helt klart en styrka i uppförsbackarna (tack, Allan!) där jag höll fart och de andra tappade. Inför sista km var jag rejält trött, riktigt flåsig och fick traska ett tjugotal meter när pulsen tickade upp i 194 spm. Lät dock klockan rulla och sprang sen iväg sista långa utförslöpan mot Rosendahls café på riktigt ömma ben. Stoppade klockan på 33:32, snittpace 4:11 min/km trots promenaden. SÅ nöjd!! :-) För ett halvår sedan drömde jag om tusingar i 4:10-pace, nu springer jag 8 km i följd i 4:11-pace. Bäst av allt var att jag var snabbare än ledartjejen (som efteråt frågade vart jag hittade mina krafter, sååå kul och skönt för löparegot att höra) och hade flera medlöpare efter mig.
Avslutade med en långsam nedjogg till ÖIP för stretch, det var stumma ben vill jag lova! Totalt 13,5 km, snittpace 4:32 min/km, puls 194/172 och kadens 184/216. Hade tänkt att springa ett långpass imorse, men insåg när klockan ringde att riktigt så stark är jag inte... Trötta ben och trött Karin efter en hård dags slit. Får bli långpassvila även denna vecka, men nästa vecka planerar jag för en tremilare istället :-)
Uppdaterar när jag kan, spring väl så länge vänner!

11 kommentarer:

Magda Gad sa...

Tokbra kutat. Verkligen. Du har blivit en Duracell!

Och dessutom presterar du trots logistiskt strul. Vilket gör det hela ännu bättre.

Grymt!

Anonym sa...

Fucking brutal!!! Du är ju snabbare än jag!

Anonym sa...

Galen barnmorska !!

Helena sa...

Vännen,du ÄR snabb, bara att inse! Som vanligt är jag grymt imponerad av dig! Hojta till när du behöver datorhjälp, you know vhere to get it;-D

Anonym sa...

Du är bara så himla duktig. Clarre var som vanligt imponerad av din styrka, jag med förstås, men jag är ju van numera att bara dra på smilbanden när du försvinner i horisonten med endast fartränderna kvar som spår efter din framfart.

Var det Gunilla som sprang med i din grupp,,,om,,,du vet väl att hon inte bara var ledare i vår 3,30 grupp förut utan även i 3h gruppen,,,det är alltså där du hör hemma när nästa omgång av TSM börjar :-).

Instämmer med Jumper, du är allt en galen barnmorska,,,men en härligt galen & super trevlig sådan.

Karin sa...

Magda: Jag fick nog extra energi av strulet, Lilla My du vet ;-) Snygg bild på dig förresten!
N'batha: Varför tvivlar jag helt plötsligt på att min klocka gick rätt. Jag kan omöjligen vara snabbare än du. Du är toksnabb juh!
Jumper: Indeed! Men ganska snäll tror jag ;-)
Helena: Jag försöker... är visst lite trög ;-) Tack för supporten, jag hör av mig efter helgen om det fortfarande strular
Catti: Tack vännen! Nej, det var inte Gunilla utan en annan tjej som jag inte vet namnet på... Och nehej, ingen 3-timmarsgrupp för mig, det pallar jag inte! 3:15 kanske, men tveksamt... :-)

Benet sa...

Fullständigt makalös! Såå imponerad!

gullfot sa...

Oj, oj,oj,oj!Sitter på konferens med urkassuppkopplingoch trasigttangentbordsomsynes, men dethær varjag bara tvungen attkommentera - WOW!!!

Karin sa...

Benet: Oj, tack!:-)
Fredrika: *bugar och bockar och rodnar* Tack! :-)

Anonym sa...

Ojdå, det där ju var ju riktigt snabbt sprunget :) Har du satt upp några mål för Sthlm halvmara och Berlin Marathon ännu?

Karin sa...

Nej, jag har inte riktigt gjort det... Eller, det kanske finns en tanke i bakhuvudet men jag har inte vågat uttala den ännu. Får se när vi närmar oss september ;-)