lördag 5 juli 2008

Improviserad träning och en egen coach

Igår hade jag planerat att springa långpass, ledig fredag och allt. Kroppen hade dock inga som helst planer på att lyda mig efter torsdagsbackintervallerna. Orkade inte ens släpa mig till gymmet, men körde faktiskt igenom massörens alla övningar så lite rehabträning blev det. Och ett kasst plank-försök (jag orkade i 2:05, sen brakade benen ihop, suck).
Beslöt mig för att avrunda dagen med att ta en öl med Daniel som firade födelsedag igår (grattis igen i efterskott!). Ett glatt gäng mötte mig och det blev verkligen en skön kväll. Det blev faktiskt bara en öl, men kanske ett och annat glas vin också... Och en hel del löparsnack. Väldigt mycket löparsnack, i ärlighetens namn. Utan att veta hur det gick till hade jag helt plötsligt tackat ja till att låta Daniel snickra ihop ett träningsschema åt mig och coacha mig. Det ska bli vansinnigt roligt även om jag inser att det kommer att bli just blod, svett och tårar av det hela. Coach N'batha siktar ju liksom själv på att ta (silverplatsen. Fel, jag fick hjärnsläpp!) silvermedaljen på årets LL. Vad har jag gett mig in på?! ;-)
Trots att kvällen blev sen så vaknade jag tidigt och laddade för ett längre pass idag. Sprang hemifrån till Hellasgården och tog 5-kilometersspåret och sedan hem igen. Delade in passet i tre ungefär lika långa intervaller; 5 km dit, terrängfemman och 5 km hem. Och trots att jag definitivt kände mig dagen efter kvällen före så höll jag jämn fart hela vägen; snittpace 4:40 på samtliga "intervaller" INKLUSIVE terrängen. Totalt 15 km, puls 173/192. Jag är jättenöjd!:-)
Nu väntar rusch till bussen och helgjobb. Skön helg på er!

20 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Det tror jag blir kalasbra med en Coach!!
Jättekul, för jag tror du har hur stor kapacitet som helst om du skolar din tålmodighet:)

Kram från Katta

Anonym sa...

Det snackas mycket planka på träningsforum/bloggar. Men efter fredrikas insats senast är också hopprepet en god bubblare.

Jag testade plankan första gången i förrgår: 2 - 2:30 - 3 min

Sedan körde jag idag igen och pallade 3:15.

Av mitt efternamn att döma skulle man kunna tro att jag vore stadig som en furuplanka, men det är snarare ASP..
(all som testat plankan vet nog vad jag menar)

Anonym sa...

"Kul med N'batha och härligt lubbat tjejen" och allt det där, men det är inte därför jag skriver.

Titt som oftast nämns på denna och andra bloggar något som heter "plankan". Jag har förstått att det rör sig om en form av gymnastisk övning, som också är föremål för något slags inofficiell uthållighetstävling bland bloggare. Får man besvära dig eller någon av dina läsare om en beskrivning av en "korrekt planka". Inte för att gamle butlern ska fösöka (hur skulle det se ut!), men Tildo hävdar att hon kan "planka" i en halvtimme. Vi andra tycker dock att hennes variant ser lite underlig ut.

Karin sa...

Katta: Haha, mr coach vet nog inte vad han har gett sig in på ;-) Men jag är faktiskt jätteglad att han frågade och att jag hakade på!
DP: Ja, jag håller med dig. Och förstår precis vad du menar med asp-planka. Göteborg :-D Bra jobbat i plankan förresten!
Butlern: Jag är ju så dålig på att förklara... men okej, jag gör ett försök. Man ställer sig helt enkelt lodrät med underarmarna och tårna i golvet och håller upp kroppen-som en planka- med hjälp av magmusklerna. Rak rygg, inte svanka, spänna magen. Undrar jag om Tildo klarar den plankan i en halvtimme...

Anonym sa...

Man stöder alltså på armbågarna? Får man böja tårna?

Karin sa...

Ja, eller på underarmarna. Och ja, man får böja tårna, det behöver inte vara på tåspetsarna...

Anonym sa...

Tack!

Jag bad jumper demonstrerar enligt din instruktion. Han höll på i en och en halv minut. Sen sjönk han ihop och sa: "Lagom är bäst!"

Tildo har klövar i stället för fötter och så korta överarmar att hon inte når ner till golvet. Då blir det ju konstigt!

Anonym sa...

Inte silverplatsen. Silvermedalj får alla män som sprungit under 2:15 och alla kvinnor som sprungit under 2:37.

Tack för igår! Hoppas du ska bli nöjd med mig som coach. Prio 1 för dig är ju att bli snabbare först. När du har möjlighet under sommaren nu kan du springa 400 intervaller (eller 40/40).

Karin sa...

Butlern: Vad skönt att Jumper förstod vad jag menade. Hur går det för Tildo?
Coach D: Åh, förlåt. Jag är inte helt pigg i hjärnan idag (efter igår...)Har rättat till misstaget genom en liten parentes. Rätt ska vara rätt! Och tack själv! Fyrhundringar, sure. Men vad innebär 40/40? Är det 40 sek löpning, 40 vila (stå? gå? jogg?)? Ursäkta min okunnighet, jag säger ju att jag inte är bra på att träna kvalitet ;)

MarathonMia sa...

Du är ju helt sanslös! Min idol. En dag ska jag bli lika snabb som dig. Just nu (fast inte just idag då) kan jag bara matcha baksmällan. :-)

Karin sa...

Tack, Mia! :-) Eftersom du jagar mig så måste jag ju bli snabbare så du blir snabbare, eller...? ;) Och jag var rätt blek när jag kom till jobbet idag...

Anonym sa...

Åh, så spännande med egen coach - hur ska detta sluta? Har bestämt för mig att du en gång för inte allför länge sedan slog ifrån dig när någon i bloggsofären andades "elit-satsning". Du funderar inte på att ändra dig? Du skulle se så snygg ut i landslagströjan! :-P

Karin sa...

Det ska bli jättespännande, men nej, jag är inget elitämne på något sätt. Men jag kanske kan bli en wannabe?! ;)

Magda Gad sa...

Grymt att du får hjälp med någon som styr upp ett schema. Du har ju velat lite kring det. Det här blir super!

Karin sa...

Det känns jättebra! Ska bli spännande att se vad coachen går för i eran utmaning :-)

Anonym sa...

Är det inte bara en fråga som hänger i luften: När ska du börja med triathlon?

:)

Anonym sa...

2:37 kan du väl fixa på Lidingöloppet förresten? :)

Kör hårt!

Unknown sa...

Heja heja Karin! Perfekt med egen coach!
Kanske plankan vore nåt för oss Linnéaner? Där kan du och Mia få coacha;-D

Helena sa...

Hejaheja Karin!! Blir kanon med egen coach! Vad gäller plankan så kan du och Mia få coacha oss linnéaner;-D

Karin sa...

Staffan: Hahaha, jag var på väg att skriva "aldrig", men det sa jag om att springa marathon också... Jag låter frågan bero, men jag lovar attt OM jag blir triatlet så kommer du att bli varse :-)
Berglund: Det tror jag inte, verkar ruskigt snabbt och i terräng... Men jag tänker nog försöka, dock inte i år eftersom jag är i Berlin ;-)
Helena: :-D Det tycker jag att vi satsar på! Nisse kan få straff-planka eftersom han alltid har viktigare saker för sig ;)