fredag 25 juli 2008

Intervaller på Krillan med solen i zenit...

Om någon tvivlat så är det efter gårdagens intervallpass helt klart; jag är nog inte riktigt klok ;-)
Kom hem till Stockholm vid lunchtid igår efter ett intensivt och mycket trevligt besök hos goda vänner i Linköping. Eftersom jag inte kunde vara med på IF Linnéa-träningen igår kväll så hade jag istället planerat att springa ett intervallpass och utgå direkt ifrån Centralen och springa till Krillans IP. Vad som inte ingick i planen var den rådande värmeböljan... Tror ni att jag tänkte om? Nej, just det. Så, jag laddade med en extra vattenflaska i bältet och begav mig längs Kungsholmsstrand bort mot Krillans IP. Det var varmt, men fläktade behagligt så länge jag höll mig vid vattnet. När jag kom fram till Krillan var det dock som att ställa sig i en bastu; solen stod så nära zenit den kommer här uppe i Norden och inte en vindpust hittade in på banan...
6x1000 m (fördelat på två set om 3x1000 m, joggvila mellan intervallerna och 3 min ståvila mellan seten)var planen, men den fick faktiskt modifieras lite eftersom värmen definitivt tog ut sin rätt. Det blev 2x1000+1x800 m i två set istället, jag är ganska nöjd men såklart att jag surar lite för att jag inte fick till mina 6 x 1000 m... Men nästa gång, då...!! Första intervallen kändes lugn och kontrollerad, men redan på den andra intervallen började det bära emot. Under den tredje intervallen noterade jag en puls på 196 spm, vilket säger en del om värmens effekt på mig. Mjölksyran lyste dock med sin frånvaro, jag var bara ordentligt flåstrött. Riktigt skönt med ståvilan, passade på att fylla på vätskedepån och laddade mentalt för nästa set. Det kändes mer kontrollerat och lite lugnare även om tiderna i princip är jämförbara.
Såhär blev tiderna för intervallerna iallafall: 3:53-joggvila-3:51-joggvila-3:12, ståvila 2 min, 3:52-joggvila-4:00-joggvila-3:16. Okej, jag nådde inte målet på 6x1000 m, men jag fixade att springa alla intervaller på 4:00-pace eller lägre. Och med solen i zenit är det inte det sämsta ;-)
Jag var rejält trött när jag vände tillbaka till Centralen, tyckte att det gick mycket långsamt att jogga ner men landade på 5:05-pace under nedjoggen, vilket förvånade mig mycket. Jag har blivit snabbare, there's no doubt!
Totalt blev det 14,7 km, snittpace 4:36 min/km, puls 174/196(!!), kadens 186/208.

Har för övrigt ändrat lite i träningsschemat, blir förmodligen bara ett lätt distanspass till denna vecka. Dels jobbar jag mycket, men framför allt för att det nu är flytt på gång här. Uppdaterar bloggen så fort jag kan, men kommer närmsta veckan att vara upptagen med flyttande och ett och annat litet trevligt äventyr, kan tänkas ;-) Stay tuned, folks!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Grymma tider i den värmen :) Körde också intervaller igår och det var samma för mig, ingen direkt mjölksyra men flåset, ja det var tungt...:)

Karin sa...

Tack :-) Skönt att jag inte var ensam om att springa intervaller och tycka att det var tungt. Då är du alltså lika galen som jag ;)

Benet sa...

Härligt Karin! Du har verkligen blivit rejält mycket snabbare sedan jag började läsa om dina framfarter i spåren här på din blogg. Så otroligt inspirerande att läsa att allt ditt slit verkligen lönar sig!

Lycka till med flytten och det där andra lilla äventyret.. :-) Väntar spänt på en liten rapport av detta!

Karin sa...

Tack, Benet :-) Jo, jag känner själv en markant skillnad från det jag började kvalitetsträna (dvs i januari i år) tills nu. Flyttlasset går på tisdag, sen är jag nog tillbaka i bloggosfären igen :-)

Andreas sa...

Ska peppa dig lite genom att plocka upp vad du skrev i April

4(04-04-10-09-08-05). Jag sitter stum av förvåning och stolthet. Shit, det är JAG som har presterat de där tiderna. Niklas var grymt stark och sprang sista intervallen på 3:50 ungefär. Där är jag inte, men kanske kan jag komma under 4 min någon gång.

Det tog dig alltså lite drygt 3 månader att göra tusingarna på under 4 min, träning ger effekt - grymt bra jobbat!

Karin sa...

:-D Tack, Andreas! Det hade jag alldeles glömt av att jag skrev... Tur att du påminde mig, man blir lätt "hemmablind". Får se om jag kan bli snabbare ändå...

Magda Gad sa...

Mycket bra jobbat! Det är ju helt sjuuukt jobbigt att springa intervaller i värme!