tisdag 15 juli 2008

Tempopass med TSM

Efter en oerhört slö dag med deckarläsning i solen på balkongen var det dags att masa sig mot Stadion och TSM-träning. Mötte upp Niklas vid Stureplan och laddade mes lite smoothie och trevligt umgänge. Vi tog oss till ÖIP i sakta mak och jag kan ärligt säga att jag inte var ett dugg laddad. På schemat stod tempopass; milen på 42-45 min. Lagom lockande i värmen... Nåja, väl på ÖIP så kryllade det ju av bekantingar och det var lika trevligt som alltid att få prata med alla och höra hur träningen går. Hade en lång diskussion med ledar-Pertti, som erbjöd sig att maila ett hemsnickrat 3:15-schema till mig. Kan behövas, jag är mer förvirrad än någonsin vad gäller träningsupplägg. Jag lyssnar på allt och alla och inser att jag är totalt bortkollrad vad gäller vettig träning. Coach D är på gång med en långsiktig plan, med start efter Berlin Marathon. Ser verkligen fram emot denna, jag behöver struktur och saknar förmågan att själv få ordning på min träning. Nåja, det var en parentes. Nu var det ju TSM-träningen jag skulle blogga om...

Vi hade gemensam uppvärmning från ÖIP ner till Gärdet där vi hade löpskolning mitt i cykelbanan, till de stackars cyklisternas förtvivlan. Därefter bar det av längs Tjejmilen-bana. Första fyra kilometrarna gick i 4:30-tempo och jag hade inga problem att hänga med i det. Orkade till och med prata med Leo och det kändes bara bra. Efter fyra km ökades farten till 4:15 min/km och nu började det bli lite segt men kändes ändå bra. Hade stenhårt rygg på Clarence som höll farten fint och jag var med långt framme i gruppen. Åtminstone fram till 7,5 km då min högra vad började visa kramptendenser. Släppte omedelbart tätklungan och stannade för att stretcha ut, lite sur eftersom det kändes bra i övrigt. Å andra sidan hade det varit dumt att fortsätta springa och verkligen få ordentlig kramp... Efter strechen gick det lättare igen och jag höll 4:08-pace hela vägen in till "mål". Klockan för milen stannade på 44:50 inklusive stretchstoppet. Jag trodde att jag hade stannat klockan vid stoppet, men när jag körde träningsfilen i datorn visade det sig att jag bara tryckt "igång" klockan igen (vilket blev en "varvtid" istället). Inte illa alls!

Efter en stunds vila på Gärdet joggade vi tillbaka i sakta mak mot ÖIP igen. Hade sällskap med ledar-Gunilla nästan hela vägen. Hon ska också springa Berlin Marathon och har tidigare sprungit i New York (där hon satte personbästa!) så jag fick en hel del tips från henne. Kul!
Totalt idag: 14,6 km, 1:07, snittpace 4:34 min/km, snittkadens 184/min och puls 172/194. Jag tror jag har blivit lite snabbare sedan årets början... :-)

Imorgon väntar långpass med Mia, ska bli jättehärligt att utforska Stockholm norrut. Men först ska jag vila benen och ladda batterierna!

14 kommentarer:

Magda Gad sa...

Bra kutat Karin, du är sjukt snabb!

Karin sa...

Tack, Magda! Jag är rätt nöjd (jättenöjd förutom stretchstoppet faktiskt)

MarathonMia sa...

Du är så himla snabb! Supersnabb. Njuuuut. Och jag tror att du ska vara nöjd med stretchstoppet - tänk om du hade fått bryta istället och vila i 2 dagar... det skulle inte Lilla My vilja ;-)

Karin sa...

Tack. Jag rabblar och memorerar =) Och ja, du har rätt, rackarns vilket utbrott Lilla My hade fått av att bryta ;-)

Anonym sa...

Om du vill bli ännu mer förvirrad av träningsprogram och tips kan jag rekommendera First. Tre kvalitetspass i veckan, sedan får man göra vad man vill. Jag har kört det i tre veckor och det fungerar fint för mig. Kolla in följande länk: http://www.furman.edu/first/fmtp.htm

Benet sa...

Det är ju helt sanslöst vilken utveckling du haft i år! Milen under 45 inklusive ett stopp för att stretcha en krampande muskel är ju helt sjukt snabbt. Fan vad kul!

Helena sa...

Ja du lilla My! Vad kan man säga? Snabb som vinden;-D Och bättre lär du bli, duktig du är som stannar och tar hand om hälen, klokt drag! Hoppas ni får ett härligt långpass idag!

Anonym sa...

Klart imponerande. Du blir ju bara snabbare och snabbare. Var ska det sluta nånstans ?!?

Karin sa...

Grindange: Jo, jag har kikat lite på FIRST. Verkar onekligen rätt bra upplägg, särskilt med tanke på mitt jobb... Jag får fundera på saken, tack för tipset!
Benet: Jo, det är skillnad på min snabbhet idag jämfört med i januari i år. Tack för att du påminner mig, jag blir lätt "hemmablind" :-)
Helena: Tack :-) Och jag försöker lyssna liiite på kroppen iallafall, jag vill inte få samma problem som Allan ;)
Medeldist: :-) Jag vet inte... Förhoppningsvis kan jag bli ytterligare lite snabbare och närma mig milen på 40 min (sub 40??), halvmaran närmare 1:30 än 1:40 och maran 3:20 (sub??). Inte i år dock!

Felicitas sa...

DuracellKarin!! :D

Tänkte på er där jag satt på Allsången.. :P Hoppas på att kunna vara med på nästa TSM-träning, men ska kolla läget med mina vader först.

Kram!

Dunceor sa...

Imponerande helt klart. sub40 bör vara inom räckhåll om du verkligen maxade på en platt 10km tävling. Imponerande!

Lena sa...

Snabb, det är bara förnamnet. Är det inte dags nu att testa vad du kan göra 10 km stadslopp på för tid. Du sprang ju fantastiskt bra på SM, så kanske kan det vara dags att utmana ditt rekord (om du har något) på 10 km. Se fram emot det i sådana fall;)

Anonym sa...

Va snabb du är på milen. Hoppas du får ett skönt långpass idag :)

Karin sa...

Jane: Jaså, det var där du höll hus... Vad kul :-) Hoppas att vaden håller nu! *håller tummarna*
Dunceor: Tack! Fast riktigt SÅ snabb är jag inte (men jag kanske kan bli?! ;-) )
Lena: Det blir ont om millopp för min del, jag har mest BM i fokus. Fast katten vet om jag inte testar IF Studenternas löpkväll på Stadion; 10 000 m på bana...
Elin: Välkommen hit! Tack så jättemycket, långpasset var underbart. Mer om det snart...