fredag 17 april 2009

Smyge dag 2

Efter morgonpasset och en härlig frukost var det alltså dags för IF Linnéa att utforska Ales Stenar. Planen var backpass och vilket pass det blev sen!!

Vi började med att ta oss upp på höjden och kolla in själva fornminnet. Därefter joggade vi runt på fälten runt stenarna och slutligen tog vi oss ner mot samhället och hittade en riktigt grym backe för backlöpning. Det var en relativt kort, brant backe och vinden slet i oss från sidan och gjorde den tunga löpningen ännu tyngre. Underlaget var sand/grus och musklerna fick verkligen jobba för att ta kroppen uppför backen. Det gick inte fort, fokuserade på teknik istället för fart men fick rejält trötta muskler ändå. Till råga på eländet fick jag en hund i bakhasorna efter tredje backen. Tror aldrig jag har blivit så rädd och arg, jag kände hundens käftar snudda vänstervaden och skrek högt åt både hund och ägare. Svaret jag fick höll på att reta upp mig ännu mer; "Oj, jag såg inte att du kom" varpå jag röt att de borde ha koll på hunden iallafall. Fy, det var det värsta hundmötet hittills och jag är glad att millimetrarna var på min sida. Ganska skakad joggade jag nerför backen och tog itu med fortsatt backlöpning. Lite ofokuserad var jag dock, men det blev 8 lite längre vändor och tre kortare. Frånsett hundmötet var det grymt!

Efter avslutat backpass joggade vi ner längs fälten och hamnade såsmåningom nere vid havet och sandstranden. Vi snörade av oss skorna, tog av oss strumporna och sedan följde årets absolut härligaste löpning; 1 km barfotalöpning i sanden med vågornas brus och vindens sång i öronen. Det var helt underbart och endorfinet flödade. Sällan har jag varit mer närvarande i löpningen som då. Avslutningsvis tog vi oss upp från stranden till platån där stenarna stod, en backe vars lutning var så brant att det var omöjligt att springa hela vägen. På trötta adrenalinstinna ben nådde vi sedan stenarna och jag klockade mig på dryga 10 km löpning.

Efter lunch i Ystad åkte vi vidare för lite rekreation; bastu och havsbad. Bastun hade två glasväggar ut mot havet, utsikten var makalös och kontrasten mellan bastuns hetta och havets kyla mot huden var underbar. Ett glas vin på terrassen fick avrunda den perfekta avslutningen på dagens aktiviteter.

Nu är det laddning inför långpass/ultrapass/tävling imorgon. Träningslägret har varit över förväntan hittills, livet leker och tillvaron är verkligen helt underbar! Önskar att ni alla kunde dela mina upplevelser, det här är meningen med livet, löpning och allt :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wow! Ni verkar ha det hur underbart som helst! Tack för inspirerande läsning och löparglädje.

Benet sa...

Ja, snacka om löpargkädje Karin. Bättre än så här blir det knappt!