fredag 17 april 2009

Rapport från Smyge dag 1

Ojoj, tiden går fort när man har roligt. Har inte hunnit sitta vid en dator förräns nu, ska försöka uppdatera lite vad som hänt och skett...

Onsdagen blev en galen roadtrip genom Sverige med många skratt och mycket löpsnack. Klockan hann passera midnatt med råge innan vi äntligen nådde Smygehuk och vi hälsades av en isande ostlig vind till Sveriges sydligaste udde. Blev inte många timmars sömn innan det var dags att käka frukost och göra sig redo för första passet... Ken och Staffan hann med en morgonjogg, vissa ska då alltid vara värst ;-)

Första passet på schemat var intervaller. Det blev riktigt, riktigt tufft! Det blev tusingar på landsväg, ömsom i sned medvind och ömsom i sned motvind. Min plan var 6x1000m, men jag landade på 5x1000 m och 2 x 400 m... I medvinden gick intervallerna betydligt snabbare, men i och med att det hela tiden kom vindbyar så var jag tvungen att parera och det sög verkligen musten ur benen. Mjölksyran flödade och när jag höll på att lämna frukosten i retur efter femte tusingen beslöt jag mig för att ta det lite lugnt. Kilometerfarterna på tusingarna blev som följer: 3:49-4:12-3:58-4:08-3:59 vilket jag är supernöjd med. Körde sedan två fyrhundringar med Tone på en annan väg, i rak mot/medvind. Första fyrhundringen i medvind gick i 3:30-fart på gruset... och i motvinden, med samma ansträngning om inte mer, gick det i 4:30-fart! Geee, vad tungt! Supernöjda joggade vi över fälten och såg Östersjön breda ut sig framför oss, synen var gudomlig och där och då älskade jag livet och löpningen så högt att det saknas ord!

Under eftermiddagen ramlade fler löpare in och kvällspasset blev en tävling i "gissa tiden" på sträckan 4,8 km. Jag tänkte ta det lugnt och gissade på 25:13... det blev helfel! Sprang in på 23 minuter blankt trots att jag tyckte att jag fisjoggade :-D För att få ihop lite fler kilometrar sprang jag ett varv till med Kattis. Totalt blev det 26,13 km löpning, helt underbara kilometrar!

Imorse blev det morgonjogg, totalt 7,12 km, längs havet, på stenstranden, genom Smygehuk och över fälten. Solen sken på vår väg och även om vinden slet i oss idag med så var det alldeles underbart. Gemenskapen i gruppen är fantastisk, det är kärlek, det är livet, det är löpning och jag älskar det!

Nu väntar ett backpass vid Ale Stenar, bastu och kallbad. Stay tuned, folks!

4 kommentarer:

Dunceor sa...

Jag måste protestera här, det heter Smygehamn! Smygehuk är bara själva udden vid fyren som är väldigt liten.
Det är kanonfint och jag har sprungit rätt mycket där. Om man kör längs vattnet går det en fin stig som på sina ställen är halvförstörd.

Jens sa...

Tack! då var ännu en arbetsdag räddad.
Hoppas ni får ett fortsatt bra läger.

Anonym sa...

Kör hårt Karin ni är i våra tankar på Söndag när vi kör vårt vanliga långpass.

Hilsen
Arne

Karin sa...

Dunceor: Vi bor vid fyren... :-D
Jens: Livet i Skåneland är toppen!
Arne: Jag lovar! Jag tänker lite på er emellanåt också, det är underbart här!