torsdag 30 april 2009

30 days and counting...

Nedräkningen kan börja. 30 dagar kvar till årets första marathonlopp. För min egen del alltså... ;-)
Bäst att börja räkna ner på bloggen eftersom min tillvaro i övrigt är rätt kaotisk. Jag förstår inte riktigt hur jag tänkte när jag bestämde mig för att flytta mitt i maj, men det känns inte som den mest optimala situationen just nu... Tänk att man aldrig lär sig ;-)

En tanke som slog mig under dagens träningspass var hur fort tiden rinner iväg. Nyss var det november och en evighet kvar till maj och nu står helt plötsligt maj för dörren, Stockholm Marathon är ett faktum och jag vet inte vart tiden tog vägen. Hur gick det här till? Stoppa tiden!

Återkommer i helgen med en rapport från veckans träning, nu väntar jobb och brottning med flyttkartongerna. Hoppas ni får en skön ledighet med mycket träning! :-)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha, en flytt mitt i förberedelsen, men å andra sidan går du ju runt maran på under 3:15 nuförtiden.

Kommer att gå grymt bra för dig. Dock inte avundsjuk på upplägget.

Snorkkis sa...

Ja vad tiden springer iväg! SM kommer ju att dyka upp på 0-tid liksom.

Karin sa...

Anonym: Jotack, stupid is that stupid does... ;-) Under 3:15? Det tror jag inte. My wish, liksom.
Snorkfröken: Ja, helt plötsligt står man där och fattar inte vad som hände. Märkligt!

Anonym sa...

OK! Du ska INTE MAXA i Sthlm. i år,
men tror du efter att ha "glidit" runt banan, njutit av loppet, upplevt atmosfären, kollat in några
snyggingar(Nej,F-n det är ju inte aktuellt just nu som jag har förstått), ändå kan komma in under 3.30.35 med tanke på dina framsteg det senaste året? Blir det dessutom
svalare väder jämfört med -08, så kan man tjäna in flera min. bara där!

Tänk sen också om du ÅNGRAR dig om 55-60 år, när du och väninnorna Mia,Catti m.fl. efter sedvanligt rollator-race i korridoren på hemmet, sätter er ner och jämför genomsnittstider/placeringar från Sthlm-maran och finner ut att skillnaden från att du ska vara
1:a var detta jädrans SÅSARLOPP från 2009! INTE KUL )-:
/kalle

Stina sa...

håller tummarna för att kartongbrottningen går bra ;) Är övertygad om att det är en bra uppladdning inför maran :D

MarathonMia sa...

:) sötis - vilken tur att du har tränat grymt bra under tiden som försvann! Vi kör väl samma marathonupplägg med ledig dag och glassändade med nummerlappshämtning... (nu ser jag hur du ryser och blir tävlingsnervös ;) )

MarathonMia sa...

det skulle vara glassätande såklart ;)

Karin sa...

Kalle: Hahahahaha :-D Jag gillar ditt framtids-scenario, jag lovar att Lilla My inom mig skulle rasera ålderdomshemmet i ren frustration... Nåja, det får bli vad det blir iallafall. Såsarlopp eller inte ;)
Stina: Tack :-) Jag har nu byggt ett torn och en hög. Fint värre, hihi ;)
Mia: *gapskratt* Ja, nu blir jag alldeles pirrig, stirrig, glad och nervös. Självklart kör vi samma upplägg, varför ändra på ett vinnande koncept? ;)

Anonym sa...

Hallå där! Jag har märkt att du är lite hemlighetsfull av dig men jag
försöker igen. Tror DU att du kan sätta pers.(i Sthlm.) utan att gå för fullt, tack vare, som jag förmodar, en högre lägsta nivå jämfört med förra året???

Du verkar, enligt din kommentar till Anonym(han/hon med första kommentaren), tvivla på om detta var ÅRETS lopp kunna nå 3.15.
Är inte det underligt? Du är ju dock ledare i 3.15 gruppen(TSM). Är eleverna bättre en läraren?
Nej, skämt o sido jag bara skojar.
(Pappa Holm har väl aldrig vad jag vet ens slingrat sig över 1.60m. i höjd hahaha :-)
Träning är en sak, tävling en annan
och jag tror att en del ledare själva kan få problem att nå sin grupps tidsmål. Sen är det ju så att del ledare och deltagare tränar i en snabbare grupp t.ex 3.45 men har som mål att klara
4 tim. Men på snabba banan i Berlin så tar du väl 3.15? Jag vore MYCKET förvånad annars.
/kalle.

Karin sa...

:-) Jag tror att jag kan springa på under 3:30 i Stockholm utan större problem, ja. Det är dock helt och hållet beroende på dagsformen och jag är mer ute efter en känsla än en tid på Stockholm i år. Tror helt ärligt att jag skulle kunna springa under 3:15 även i Stockholm i år om jag verkligen gick in för det... men det är ju rent spekulativt ;-)

Anonym sa...

Tack för svaret:-) Jag tror oxå att
du kan ta 3.15 men det får vi ju inte veta eller...? Å andra sidan ska det ju göras oxå. Vi vet alla som har sprungit marathon att det oftast avgörs på sista milen och då hjälper det inte att man gått bra på träning om man just den dagen får någon typ av problem.

Om det viktigaste för dig är att hitta en bra känsla i Sthlm. så hoppas jag att du finner den vid 5.04 min/km. Då hakar jag på och kanske lyckas med att slå mitt
11 år gamla pers. :-)
Tack på förhand hihihi.
/kalle.