torsdag 17 juli 2008

Stegintervaller med trötta ben

Torsdag. IF Linnéa-träning. Underbart! Inte lika underbart var det att masa sig iväg till träningen efter att ha ägnat större delen av dagen till att packa flyttkartonger... Och därtill ha 57 km löpning i benen sedan tidigare träningspass i veckan. Å andra sidan har jag ju själv valt det så jag ska väl inte klaga ;-)

Var lite tidig till Zinken, men det var Patrick också så vi hade en lång pratstund innan passet. Sen kom Linn och Rebecka och vi pratade lite till innan bröderna Montan dök upp. Coach Allan hade överlevt fjälläventyret och såg pigg ut, men är fortfarande belagd med löpförbud. Kul att se dig iallafall, Allan, och tack för peppningen från bänken!
Länge verkade det bara bli vi, men sedan ramlade Erik, Ann-Sofie, Fredrika och hennes Glenn in inom loppet av någon minut så vi blev ett ganska stort gäng ändå :-)

Tog en lite kortare uppvärmningsrunda idag; vek av innan Eriksdalshallen och hamnade precis rätt på "min" kortbacke vid Årstavikens båtklubb. Lugn och skön uppvärmning i solskenet, men molnen tornade upp sig oroväckande borta i väster... På schemat idag stod stegintervaller, jag hade propagerat för en 800-600-400-200-stege (med vändning uppåt efter 200-metersintervallen) men Allan förkastade den stegen och la till två tusingar också. Således 1000-800-600-400-200-400-600-800-1000-meters-stege. Joggvila efter varannan intervall, ståvila efter varannan. Snabbfotingarna Erik, Rebecka och Ann-Sofie drog iväg direkt, jag hamnade nånstans i deras bakvatten men fokuserade stenhårt på att inte försöka haka på. Vi spelar ju liksom inte i samma liga... Sprang inte helt jämnt idag, sackade lite på slutet men höll mig under 4:00-pace på 7 av 9 intervaller och det är jag nöjd med. Kändes som om jag hade kontroll över kroppen, ingen mjölksyrakänning alls. Benen var trötta efter all löpning tidigare i veckan och någonstans mitt i intervallstegen kände jag hur vaderna gnisslade högt, men konstigt nog så försvann trötthetskänslan. Lagom tills vi var klara så kom regnet och jag är ärligt talat glad att jag slapp regnintervaller idag. Det räcker med hällregn på Extreme-rundan, åtminstone för den här veckan ;-)
Såhär blev snittfarten för intervallerna: 3(45-57-55-59-37)-4:04-3:48-4:03-3:58. Lite väl stort spann mellan första och sista tusingen (13 sek) men i övrigt så diffar det 5-10 sek mellan intervallparen och det tycker jag är okej.

Totalt idag 11,9 K, 55:03 min. Snittpace 4:36 (3:54 på intervallerna), snittkadens 186/min och puls 165/188 spm. Och nytt rekord i löpindex; 67!! :-)
Imorgon blir det välförtjänt vila, på lördag väntar snabbdistans till gymmet och fyspass där och sen blir det vila igen. Om inget oförutsett händer så är det mängdrekord i löpta km (efter SM)denna vecka, men kroppen känns förvånansvärt pigg. Jag är mycket glad över det och tänker definitivt ta en "vilovecka" nästa vecka. Min kropp är värd det :-)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad du springer! :) Det blir inte så få kilometer den här veckan, lova att redovisa hur många mil det blir sen! ;)

Kör hårt!

Karin sa...

Lovar! Det har blivit en massa km utan att jag riktigt har tänkt på det...

Magda Gad sa...

Ja vad säger man. Du är lika grym som alltid!!! Ibland är det skönt att ha många kilometrar i kroppen. Så kan man plocka fram erfarenheten från dem sen när det tar emot. U go girl!

Karin sa...

Tack, Magda :-) Jag ska försöka komma ihåg den här veckan när de tunga veckorna kommer, för de kommer! Visserligen har det varit halvtungt ett tag och nu lossnat igen, men ändå... ;)

Benet sa...

Din kropp är värd att få vila nästa vecka. Scheisse vad du sprungit på sistone. Och snabb har du blivit. Sjukt snabb.

Kul att läsa om era träningspass med Linnéa. Det ger riktigt bra tips och idéer. Tack för det Karin.

Snart skall jag väl förhoppningsvis få praktisera alla dessa eminenta tips jag samlat på mig. Tålamod, tålamod...

Karin sa...

Tack, Benet! Jo, det har blivit väldigt mycket mil... Å andra sidan har jag haft semester och verkligen kunnat vila mellan passen, det märks skillnad. Varför kan man inte ha semester jämt?! ;-)

Kul att ge inspiration, jag ska följa dina experiment med nöje. Var rädd om benet bara!

Anonym sa...

Åh, de låter alltid så roliga dina Linnea-träningar. Vilket gäng!
Och många kilometrar blir det, visst är det för härligt med semester!

Förexten, läcker ny avatar du har. Lite lagom star trek, sådär. :-)

Anonym sa...

haha, tror du att det blir en vilovecka nästa vecka?! Med både mig och morsan på besök?! :D ;)

Karin sa...

Bureborn: Det är ett underbart gäng som ger inspiration :-) Alla borde ha ett eget IF Linnéa! Haha, jag fotade mig själv med mobilen när jag satt på tåget, det blev rätt läckert ljus. Och ja, lite space-at helt klart
Stina: Ha, got ya! Ni kommer inte förrän näst-nästa vecka. Nästa vecka blir det vilovecka, annars pallar jag inte (fast vi kan alltid lura in morsan på nån utställning så det blir lugn och ro) ;-)