söndag 23 november 2008

Backe upp och backe ner. TSM-söndag :-)

Så var det dags för TSM-träning igen. Äntligen! Blev upphämtad av Clarence och Annika och vi babblade hela vägen till ÖIP om allt och inget. Väl där blev det många härliga återseenden; Pertti träffade jag för första gången sedan New York Marathon, Niklas för första gången sedan Ålandsresan och ledar-Arne, ledar-Thomas x 2 och NiklasN som jag inte sett på en evighet. Där var också rara Catti, Ken, Tone och A från IF Linnéa, favvosmurfen, back-Fredde, Tess och en hel rad härliga löpare jag lärt känna det senaste året. Det kändes som att komma hem, igen :-)

På schemat idag stod backe, 45-60 sekundersbacke. Efter lite dividerande valde vi backen nedanför Skansen istället för den tänkta Manillabacken. Det visade sig vara ett klokt val och en mycket bra backe för backlöpning i grupp. Arne och Pertti tog täten medan jag la mig längst bak tillsammans med Johan. Det var en helt ny upplevelse att ligga långt bak i fältet, jag som annars alltid hamnat i frontledet och jagat Pertti i bakhasorna ;) I vanlig ordning var det mycket prat, skillnaden från förra årets TSM för min del var dock rätt tydlig. Jag fick rätt mycket frågor om vilken grupp man ska välja, ett dilemma jag själv stod för inför förra säsongen. Jag tror och hoppas att svaren de fick gjorde dom lite klokare. Många av de jag pratade med hade inte tränat med TSM förra året men de var otroligt positiva till upplägget. Kul!!
Bland det roligaste på uppvärmningen var dock när jag fick frågan "har du sprungit marathon förut?" och efter det jakande svaret fick följdfrågan "hur många gånger då?". Jag vet inte vad de hade räknat med att jag skulle svara, men när jag sa "10" så hörde jag hur de drog efter andan. 10 marathon, det är väl inte så många? Eller har jag blivit hemmablind nu igen... ;-)

Nåja, efter en lång, skön uppvärmning var vi framme vid Skansen och skulle springa backe. Fokus låg på teknik, inte på tempo och vi körde sex fina vändor innan vi joggade tillbaks mot ÖIP. Det var rätt halt i backen och den var lurig eftersom lutningen tilltog efter halva backen, men det flöt på riktigt bra och jag tror alla var nöjda med sina insatser för dagen. Försökte hinna med att kolla löpteknik och peppa och stötta löparna i gruppen och tror jag lyckades lyfta några tappra själar iallafall. Jag vill ju så gärna att de ska känna att det är lika roligt som jag! (fast idag var det tunga ben uppför backen, hu!)
Efter att under nedjoggen gjort lite reklam för IF Linnéa var det dags att stretcha och tacka för idag. Fast jag och Catti var ju tvungna att köra lite löpskolning också, för inte vill vi missa att få trippelkryss i Niklas' utmaning ;-)

Nu väntar en ny vecka, nästa veckas TSM får jag avstå pga jobb men om två veckor är jag tillbaka i TSM-familjen. Och jag längtar redan!

16 kommentarer:

MarathonMia sa...

10 marathon är grymt mycket! Dessutom är du ju så ung, så folk förväntar sig nog en lastgammal tant som svarar 10. Jag tror inte direkt att du är hemmablind - snarare fartblind ;-)

ordver: honshot (que?)

Karin sa...

Hahaha, det är nog sant :-D Honshot, kan det vara hon-shot? Måste vara en shot för tjejer av något slag... ;)

MarathonMia sa...

Jag säger bara: Förkylning eller fel färg på skosnörena?

ordver: ficen (fisen?)

Karin sa...

Agree entirely! :-D
Jag tror på skosnörsfärgen. Avgörande!

Nix sa...

Karin är snart en gammal tant hon med ;)

Är det verkligen en månad sedan vi sågs? Det är ju i det närmaste att betrakta som en ren skandal!

Läs boken nu och sitt inte här och blogga ;)

10 är sjukt många. Jag undrar hur många i Sverige som gjort 10 marathon? Det är inte många procent.

Karin sa...

Tant?! Det var det värsta jag har hört! Passa dig så jag inte slår dig med käppen ;)
Jo, det är skandal att vi inte setts sedan dess. Nu lär det dock bli ändring på det... Vad gäller boken så har jag börjat, den är ju jättebra! Tack snälla!

Anonym sa...

Säger som Mia: 10 maror är grymt mycket! Och tre av dem i år... Var ska detta sluta?

Karin sa...

Förmodligen med att jag blivit skadad... ;) Allvarligt talat; jag vet inte... Men tack! Det värmer :)

Nix sa...

Det är försent för dig att skada dig...
Med tanke på hur jävla knasigt du tränat senaste året så borde du vara trasig i samtliga namngivna leder, muskler och senor - plus 11 till.

Närå - jag är inte bitter. Jag tycker att det är jätterättvist att jag skadar mig med hälften så mycket träning. Jätterättvist...

Jag tror att det är dina gamla F&S-talanger som gör susen. Din kropp är helt enkelt i balans, medan min mer liknar att försöka balansera en pyramid av gele med toppen neråt på ett bord som skakar av jordbävning. Typ.

Karin sa...

Hahahahaha :-D Du glömmer en viktig faktor: jag sprang 3 mil/vecka i tre år innan jag började kvalitetsträna. Det kan eventuellt vara orsaken till att jag hållt mig hel so far... ;)
Förresten är du inte så obalanserad, du kan väl inte rå för att golvet är på fel nivå i jämförelse med dina armar! ;)

Anonym sa...

10 maror är 9 mer än vad som torde vara normalt. Grattis nörden ;-)

Anonym sa...

"grate"

Nej där har ordverifieringen skrivit fel. Det stavas "great"!!!

"Grate" betyder väl "gnissla", "irritera" med mera och det passar ju inte här.

Karin sa...

Linda: Tack, det var en stor och fin komplimang :-) Made my day!
Jumper: Tack! Grate... undrar om det kan vara snön under skorna som gnisslar?

Anonym sa...

Hej Darrrling!

Himla kul med en länk ifrån TSM-sidan.Blir säkert massor med folk som hittar hit.Vi ses om två veckor.Trevligt med en kändis i min/vår grupp!(starstruck...)

Kramar från Pumpan aka Barbapappa

Karin sa...

Hej Pumpkin! Funderade ett tag på att omnämna dig som favvo-pumpan, men det vet du ju att du är ändå ;) Ja, ses om två veckor. Då får jag äntligen vara med och leka i din grupp... :)

Catti sa...

10 marathon är grymt
Karin är grym
Lika barn leka bäst :-D