torsdag 20 november 2008

Confessions of an Asicslover...

Jag måste erkänna en sak. Eller... två saker egentligen, de hänger liksom ihop. Jag har sedan Stockholm Marathon av och till haft en ömmande (stundtals mycket ömmande) högerhäl. Det gör ont precis på den punkt där vadmuskeln fäster i hälbenet och nej, det ÄR inte hälsporre. Symtomen stämmer inte. Jag har testat det mesta för att få hälen på bättre humör, men helt bra har det inte blivit förräns nyligen. Och orsaken smärtar nätan lika mycket som den ömmande hälen gjorde...

En föreläsare på TSM-helgen i oktober pratade om vikten av rätt sko. Och inte förrän då slog det mig att jag har haft ondare efter långpass, men tänkt att det kanske var överbelastning. Beslöt mig för att testa att byta skor... och sanningen är att det är mina älskade Kayanos som är boven i dramat. Åtminstone har jag inte haft ont i hälen sedan jag slutade använda dem, men eftersom jag inte ville tro att detta var sant så var jag ju tvungen att göra ett test. I tisdags sprang jag i Kayanosarna för första gången på en månad och det tog inte mer än någon timme efter avslutat pass så gjorde sig en alltför bekant smärta sig påmind i hälen... Så, med sorg i hjärtat konstaterar jag att min tid med Kayanos är över. Mina älsklingsskor! Snälla Asics, säg att ni har någon lika bra sko med mindre pronationsstöd. I need it!

10 kommentarer:

Puma sa...

välkommen till min klubb! ja skor utan pronationsstöd alltså!! :) kan jag få föreslå en nimbus kanske? såg två intressanta modeller i berling. en hette speedstar och den andra hette något annat jag inte minns som jag inte heller sett så ofta i sverige.

gullfot sa...

Oj, men finns det inte massor med skor utan pronationsstöd?

Men vilken tur att du hittade boven.

Anonym sa...

Har väl stötts och blötts många gånger... men det lär ju va så att många som springer med dämpade och uppbyggda skor luras att tro att de inte behöver jobba med sitt löpsteg.


Jag trodde inte att du skulle gå i en sådan fälla dock. Måste va nån annan förklaring.

Anonym sa...

Ah vad skönt att du hittade felet! Slängde faktiskt också ett par skor i morse som jag fick ont i hälsenan av. Nu har jag bara typ 15 par kvar. Asics vet jag inte..är själv Nike-freak. Testat Asics DS Racer, de är väl neutrala?

Dunceor sa...

Skönt att kunna så enkelt lösa vad problemet är, då kan man återgärda det enkelt och snabbt.

Medeldist: Som jag har förstått så är vissa DS Racer neutrala medan andra har pronationsstöd. Sedan så tror jag inte hon ska gå från Kayano till DS Racer, rätt stor skillnad i dämpning.

Det finns en annan version av DS Trainer som inte har pronationsstöd, SpeedStar tror jag det är. Dem kan du spana på också.

MarathonMia sa...

heh! Vilket skönt förslag att köra dina över-3-milspass i Asics Racer!

Hur är det med Pumaskorna du fick från TSM - bra grundsko?

Ordverifiering: Filat (fila hälen? eller gör Fila löpardojjor?)

Anonym sa...

Är inte Kayanon väldigt tung och klumpig för dig? (tänker då på hur du springer, både stil och fart) Skönt iaf att du hittade orsaken.

Anonym sa...

Tur att det bara var skorna - såna kan man ju byta. Även om det är kämigt att hitta nya favvoskor. Men å andra sidan är det underbart roligt att köpa skor!
Men jag förstår din sorgsenhet. Som att lägga en gammal kär vän till handlingar...

Magda Gad sa...

nimbus är samma som kayano har jag för mig, fast nimbus är neutrala.

själv tycker jag de är lite höga, och därav kan klämma åt lite i backkappan. väljer därför lite lägre skor.

Karin sa...

Puma: Tusen tack för förslaget! Ska omedelbart testa :-)
Fredrika: Klart det finns. Men frågan är: Är de lika bra som mina älsklingar Kayano...? Och ja, jag är också glad över det :-)
DP: Jag är nog inte helt med på vad du menar, men menar du att jag "skyller" på skorna när jag egentligen borde jobba på mitt löpsteg? Eller missförstår jag dig då? Jag är inte alltid den vassaste kniven i lådan, vettu ;)
Medeldist: "Bara" 15 par :-D Fast skor som gör ont ska man ändå inte behålla...Racern har jag inte testat, men Trainern. Den är tokskön!
Dunceor: Tack för tipset! Ska testa även dessa dojor :-) Och jo, det är stooor skillnad på Kayanos och Racer vad gäller dämpning.
Mia: Reebook-dojjorna är faktiskt rätt sköna som grundsko. Fast inte helt min sko ändå... Fila?! Hmm...
Ellinor: Välkommen! Har aldrig upplevt Kayanon som "klumpig" men däremot som rätt tung i jämförelse med Trainern. Men ack, så skön! :-)
Bureborn: Precis så känner jag... Men visst, det är ju kul att shoppa skor så vad deppar jag för?! ;)
Magda: Aha, tack för upplysningen! Nu ska det provas skor för brinnande livet! Jag gillar lite högre bakkappor, så det kanske passar mig... Återkommer i frågan :)