fredag 14 november 2008

Ljus i tillvaron

I dessa gråa novemberdagar är man glad att det finns människor omkring en som lyser upp tillvaron. Gårdagens pass med Söders Hjältar gjorde att min omgivning kändes som en strålande, spirande, varm dag i maj även om verkligheten bjöd på tre ynka plusgrader, regn och snålblåst. Att innan passet få skratta ihop med underbara Catti, Mia, Helena och resten av gänget värmde inifrån och gjorde att löpningen liksom blev ännu mer glädjefylld.
Passet blev ett "tröskelpass" runt Söder som för min del landade på 7 km i 4.30-fart och resterande 5 i en fart mellan 5:30 och 5:00 (lite förlängd uppvärmning och nedjogg). 4:30 kändes lätt igår, pigga ben trots både benstyrkeövningar på gymmet och Västerbrointervaller tidigare i veckan. Jag kände att kroppen bara flöt på och kunde ägna energi åt att peppa Catti som gjorde en heroiskt stark runda och höll jämna steg med mig hela vägen. Vilken tjej!
Helgen kommer att bjuda på mycket jobb och lite löpning, imorgon blir det dags att testa ett av mina kommande nyckelpass; successiv fartökning till 4:15 och sedan bibehålla farten i 20 min och avsluta med 3x100 m maxfart. Det kommer att kännas...
Och så ska jag såklart hålla tummarna för alla Hjältar som springer Tömilen imorgon. Visa alla att IF Linnéa är bäst på att ha kul i alla lägen!! Jag är med er i tanken :-)

6 kommentarer:

MarathonMia sa...

Ja ni två pep iväg i den snabbast takt jag sett! Grymt starka tjejer!

Hmm - låter oskönt det där med 4:15-fart i 20 minuter. Jag räknade snabbt om att 4:15 är min tusing-fart och att köra en tusing på 20 minuet skulle kännas skönare.

Jag tror att du håller 4:15-tempo i 20 minuter galant - bara du får rätt underlag och blir sams med din Garmin - för det är det enda som skulle kunna förstöra din framfart. Eller förresten - du springer ju snabbare i uppförsbackar... 20 minuter uppförsbacke - en alp?

Helena sa...

Det var så härligt att höra er igår! Särskilt ditt skratt hördes runt hörnet, det var verkligen från hjärtat:D Trevlig helg på dig, hoppas det blir lugnt!

Karin sa...

Mia: En alp? Kanske kan Hammarbybacken vara något att klättra uppför?! Ojojoj...
Helena: Hahaha, jag bullrar visst rätt bra ibland :) Tack detsamma, vännen!

Catti sa...

Ja det var ett härligt pass för både kropp och själ. Skratten och allt babbel med er alla, din fantastiska löpglädje och pepping tog mig runt. Du är en fantastisk hare, du jobbade som om det satt en snodd mellan oss, gav och halade in linan allteftersom du läste av hur nära döden jag var :-).

Klarar man av att springa och prata hela Söderrunt rundan i det tempo vi körde sist så klarar du dagens träningspass utan problem.

Kram

Anonym sa...

20-minuter i 4:15 och så ett par rusher på det? Wow, det låter som ett superpass. Superjobbigt, supergrymt och supernyttigt.
Väntar med spänning på att få läsa om hur du gav passet på nöten!

Karin sa...

Catti: Tack, vännen. Duracell-Karin, still going strong uppenbarligen ;-) Det var ett nöje att peppa dig rund Söder iallafall!
Bureborn: Hu, så jobbigt det var! Om jag ska göra om det?! Självklart!