onsdag 19 november 2008

Bygga muskler...

...är vad mitt träninsschema går ut på just nu. Och gissa om det känns i benen! I måndags var det benstyrka på schemat, just den biten på gymmet som jag annars har hoppat över eftersom jag "ändå har starka ben". Vilket jag INTE har... Mina stackars vader och hamstrings har gnällt högljutt efter min framfart i gymmet, men ska jag bli snabbare måste jag bli starkare. Jag vill inte gå sönder!

Effekterna av gymträningen, eller snarare bieffekterna av densamma, kändes igår när det var dags för långbacke a.k.a Västerbron. Först blev det löpskolning. Mia spände ögonen i mig och sa "vi kan ju inte missa kryssen i Nix utmaning", såklart hon har rätt i det ;-) Det blev skips, kick-i-baken och efter önskemål från Tone körde vi indianhopp. Skönt, men vaderna morrade lite efter skipen. Sedan var det dags att ta sig an broeländet igen. 8 x Västerbron blev det, med härlig motvind när vi sprang mot Kungsholmen. Jag hade sällskap med nyvunna bekantskaperna A och M hela vägen och hade trevlig pratfart under nedförsbackarna. M passade på att knäcka mig och A genom att köra en tjurrusning den sista backen, huj, så lätta steg han hade. Det hade inte jag... För första gången kändes backträningen mest i vaderna, jag brukar annars känna den i lårmusklerna men igår kändes vaderna som... sandsäckar. Det var tungt sista vändan över bron, jag orkade hålla jämn fart och landade på en snittpace på 4:28 min/km uppför. Mycket nöjd med detta!

Idag ska benen få vila lite och bara trava runt i landstingskorridorerna. Men imorgon är det dags för nya utmaningar igen, bring them on!

8 kommentarer:

MarathonMia sa...

sandsäcksvader *fniss*. Grymt vältränade vader!

Nu gäller det att köra styrka och hålla sig skadefri - rätta takter!

Tack för hjälpen igår morse! Kram

Anonym sa...

He he. Det är bra att ha muskler om man vill bli snabb :D Nu skapar vi bryggarhäst av dig för att sedan omvandla dig till en gepard!

Karin sa...

Mia: Ja, eller var vaderna feta?!? ;-) Du, så lite så. Håll utkik i brevlådan imorgon...
N'batha: hahaha, jag känner mig som en bryggarhäst redan, dvs otymplig :-D Ser fram emot metamorfosen!
Ordverifiering: surrhet. Är jag surr-het eller står det för surhet med ett bonus-r tro?!

Magda Gad sa...

jag har en idé. du får lite av mina vader och lår och jag får lite av din uthållighet? ;-)

Anonym sa...

Geparder är väl inte så uthålliga?
Vilken djur-art skulle kunna springa (på landbacken) snabbast över 42195m, och hur snabbt då ?

Karin sa...

Magda: Deal! Fast då vill jag bara ha styrkan, jag har flera gånger fått höra att jag har "feta" vader *hmpf* :-P
DP: Sant... Men de är himla graciösa! ;) Ja, frågan är vilket djur det kan vara... En prärievarg kanske? Eller en gnu? Hmmm...

Anonym sa...

Sandsäckar var ordet!
Mina är likadana, vaderna alltså. Och sen har jag en korsett av valben. Stel som en pinne. Och axlarna... Och häcken...
Första besöket på gymet på ett par månader ger så härliga resultat!

Karin sa...

:-D Vad skönt att vi delar den upplevelsen! Jag har varit där, precis nyligen jag med. Att man glömmer hur stor nytta gymmet gör... ;)