torsdag 19 juni 2008

Tillbaka till glädjen

Well, den här veckans tillvaro på arbetet har varit...övermäktig. Inte mitt yrke som sådant, utan organisationen. Arbetsbelastningen. Att det är tur, ren tur, att inget har gått åt helvete. Och faktum är att jag på allvar, för första gången, börjar fundera över om det är såhär jag vill jobba... Jag får utnyttja något långpass till att filosofera över detta!
Nåväl, två tuffa kvalitetspass har det blivit sedan förra inlägget. I tisdags var det dags för "sommar-TSM". Det var underbart att träffa Catti, Niklas, Fredrika, Johan, Thomas och Clarence som jag inte sett sedan SM. Och Jane som jag inte sett sedan Premiärmilen. Och såklart Mia, Helena, Karin, Rebecca och alla andra härliga löpare. Åh, vilken lycka det är att se hur många andra nördar det finns :-)
Träningen med TSM blev en märklig upplevelse; vi var säkert 60 pers i 1:30-gruppen och försök få 60 pers att springa backintervaller... Det blev en halvtaskig träning just av den anledningen, vi hittade ingen bra backe utan fick ta en lång, seg rackare efter ett par vändors letande. Planen var att springa 8-10 intervaller och jag siktade på 10, såklart. Dock tog jobbstressen ut sin rätt, med besked. Jag blev ohyggligt trött efter åtta intervaller, sprang en katastrofalt långsam nionde (som jag faktiskt inte ens räknar med här, den tog 1:35 att springa) och struntade i att springa den tionde. Inte helt nöjd, om jag säger så. Backen var 250 m lång och såhär blev iterationerna: 1(05-10-06-07-08-10-08-10). Snittpace uppför: 4.28 min/km, kanske inte så konstigt att jag inte orkade hela vägen. Nöjd med att ha sprungit hyfsat jämnt iallafall.

Hade en liten fundering på att ta en återhämtningsjogg igår, men den planen sprack totalt när jag blev tvungen att jobba dubbla pass... Således var det ganska pigga ben som studsade till IF Linnéa-träningen idag och tur var väl det. Allan dök upp och coachade ikväll, trots att han själv har totalt löpförbud de kommande åtta veckorna (krya på dig, Allan!). Som vanligt grymt bra coachning, vilket behövdes mot slutet. Vi startade med uppvärmning i snacktempo och jag och Mia babblade på om allt och inget så det gick ju inte så jättefort, men skönt var det! Sedan var det dags att springa intervaller. Dagen till ära bestämde den bänkade coachen att vi skulle köra en stege; 800-600-400-200-400-600-800-meter med ståvila efter 800- och 400-metersiterationerna och joggvila efter de övriga (så att startpunkten för samtliga intervaller blev densamma). Nu räckte Zinkens löparbana inte riktigt till så enligt min fotpod så sprang vi 700-520-350-170-350-520-700-meter. Hur som helst så var det hysteriskt jobbigt! Jag klappade igenom totalt på den sista intervallen och är sjukt missnöjd med den tiden, i övrigt sprang jag väldigt jämnt och hade i princip samma tid på "nedtrappningsvändan" som på "upptrappningsvändan". Tiderna blev såhär: 2:45-2:08-1:28-0:38-1:27-2:08-3:05 (åh, så irriterande, 3:05!!! Grrr!). Snittpacen på intervallerna låg på 4:07 min/km vilket är okej. Jag vill ner till 4:00-pace eller under det, i ärlighetens namn. Men jag ska baske mig vara där innan sommaren är över!

Jag var rejält illamående efter sista intervallen, men det kändes ändå skönt. Det enda abret är att mina Kayanos börjar ta slut... Totalt idag blev det 10,1 km, snittpace 4:45 och puls 172/195.
Imorgon blir det jogg före frukost runt Södermalm och på lördag ska Mia och jag springa ett varv på SM-banan som långpass. Det är underbart att vara tillbaka i träningsrutinerna igen :-)

17 kommentarer:

Benet sa...

Trist att höra om din jobbiga (ohållbara?) jobbsituation, men desto roligare att läsa om din träning som nu verkat komma igång på allvar igen efter SM.

Jag blir så sjukt inspirerad av att läsa om er löpargemenskap i IF Linnea och i TSM. Och lita på att du kommer att snitta 4:00 eller därunder på intervallerna inom kort. Du är så stark!

Helena sa...

Yepp Karin, jag håller med, klart du kommer att snitta 4.00 snart, med din envishet, snabbhet, uthållighet;-D Du ÄR duracellKarin!!!!

Felicitas sa...

Glad midsommar sötnos! Hoppas att du får vara ledig och njuta ordentligt!

Karin sa...

Benet: Jo, nu känns det som om kroppen vill prestera igen :-) Och att träffa andra löpdårar är så otroligt kul! Synd att du inte kan vara med...
Helena: Haha, vi får väl se. Men ok, jag ÄR DuracellKarin ;)
Jane: Tack, detsamma vännen! Jag jobbar hela helgen...

Anonym sa...

Intervallträning är lite knepigt och svårt att hålla jämnt tempo, men så ska man ju ta ut sig också oh då blir det svårt att hålla stielen sista vändan ;)

4:00-pace fixar du inom en månad med den där träningen!

Kör hårt!

Karin sa...

Haha, du har så rätt, Berglund! :-) Nästa gång ska det baske mig stå 2:45 på den sista intervallen! Mot nya mål!!

Anonym sa...

Är planen att vila dej iform till nästa mara? Tycker du tränar lite klent.. =)
Själv har jag kört 10 pass på 3 dagar (se url till träningskalendern)

Karin sa...

:-D Självfallet ska jag vila mig i form, vad trodde du? ;)

Magda Gad sa...

60 pers på backintervall, va galet! inte mkt tid att gå in i sig själv o tänka då... men det är väl det man har de ensamma långpassen till :D

skönt du tränar på, livet rullar på... lycka till med jobbtänket. sånt e viktigt.

o hoppas du har en fin midsommar!

Anonym sa...

Så trist att jobbet vållar huvudbry - och sån himla tur att du kan löpa dig till svaret! Ibland funderar jag på hur ickelöpande människor löser sina problem...

4:00? Äsch, det är väl ingen tid för en tjej som du! Fixar du alldeles, alldeles strax.

Karin sa...

Magda: Jo, det kändes lite...konstigt. Och tack, detsamma önskar jag dig! :-)
Bureborn: Det har jag också funderat på; hur gjorde jag för att lösa problemen innan jag blev löpare?! Jag minns inte... Vi får se om du har rätt om tiderna, time will tell... :)

Dunceor sa...

Det där med körigt på jobb känner jag igen och ibland så får man bara acceptera det.
60 pers på backintervaller låter ohållbart på något sätt men ändå skoj =)

askan sa...

Hur många mil cirka hann du med dina Kayano? Mina tog slut efter 90 vilket jag tycker är ubnder all kritik för ett par 1700-kronorsdojjor. Men jag plockar fram dem ibland ändå :)

Anonym sa...

Hur vet man när skorna "är slut"?

Dunceor sa...

90 mil är mycket för mina skor. Mina verkar ge upp efter 30-40 om ens det. Men sen är det så också att jag sliter rätt mycket på dem där framme eftersom jag supinerar när jag landar på framfoten.
Jag vet att mina skor är slut eftersom allt mönster är helt borta på utsidan av framfoten.

Karin sa...

Dunceor: Jo, stress kan jag acceptera... Det här är något långt bortom vad som är acceptabelt. Tyvärr =( Men vad kort tid dina skor håller! Det låter inte helt acceptabelt ju, kan du inte klaga hos återförsäljaren?
Askan: Ja, något sånt. Håller helt med dig om att det är riktigt dåligt!
Butlern: Jag känner det direkt i vaderna/skenbenen. Det gör ont när jag springer, känns stumt och konstigt.

Anonym sa...

Hoho, hur får du snittpacen till 4.07?!? Det är ju i så fall för att du utgår från footpoden, som mätte fel! Tid/Sträcka = snittpace på 3.36 i dina intervaller, gott och väl under 4min/km ju!