tisdag 26 februari 2008

Morgonjogg

Idag står det snabbdistans på Szalkais schema. Det passet flyttar jag tills på lördag, intervallpassen till torsdag och torsdagspasset tills idag. Rörigt värre?! Nåja, det passar bättre in i min tillvaro som "barnmorska-med-oregelbundna-arbetstider". Och i slutänden borde det inte spela någon roll, jag kör alla pass fast på lite andra dagar bara.

Morgonjogg idag alltså. Hade jag lyssnat på kroppen hade det inte blivit någon träning alls, för kroppen ville ha sovmorgon och var inte med på noterna när klockan ringde 07.10. Efter ett snabbt övervägande att lyssna på kroppen så lät jag bli och kom upp, hoppade i träningskläderna, snörade på mig skorna, drack ett halvt glas vatten och skuttade iväg. Kroppen glömde den uteblivna sovmorgonen och rundan blev en behaglig upplevelse. Jag gjorde dock dealen med mig själv att kroppen fick bestämma farten eftersom jag både lurade kroppen på sömn OCH frukost för att träna. Det blev 7,1 härliga kilometrar med en snittfart på 4:51 min/km (5:10-4:35-4:39-4:50-4:48-4:43-5:15). Jag brukar inte gilla morgonpass alls, men det här gav mersmak! :-) Dessutom var det helt vindstilla och luften bar en föraning om vår med sig. Löparlycka!

Nu har jag laddat batterierna för dagens äventyr med en rejäl grötfrukost och mängder med kaffe. Om det inte vore för att jag jobbar till 21.30 ikväll hade jag nog testat att köra dubbla pass idag, det är något jag aldrig gjort men som jag är mycket nyfiken på :)
Innan jobbet väntar naprapaten, jag hoppas att han säger att jag inte behöver komma tillbaks. Har lite, lite känningar av löparhöften, men inte i närheten av den smärtan jag hade i december/januari. Hoppas!! Om det inte tar för lång tid där så hinner jag in en sväng på RS för att titta lite på DS Trainern, bara titta. Inte köpa-än... Jag börjar inse att min syster har helt rätt i att jag blivit en löparnörd :-)

9 kommentarer:

Karin sa...

Duktigt att du tog dig upp! Man ångrar ju aldrig att man gick upp när man väl tränar! =)
DS trainer är jag också väldigt sugen på....löparprylar o skor...ahhhh!

Dunceor sa...

DS Trainer spanar jag även på som komplement till mina DS Racer.

Själv är man morgonpigg och jag var uppe 5:10 för åka till jobb vid 6:10. Då kan man gå hem tidigt istället =)

Karin sa...

Nike: Nej, det är så sant som det är sagt! :-)
Var inne och tittade på skorna och bara längtar tills jag har köpt dom :-D Gick dock inte tomhänt från RS utan kom ut med två påsar nytt sportdryckspulver...

Dunceor: önskar jag kunde göra som du, men med det här jobbet funkar det inte...

Dunceor sa...

Jo jag har turen att ha ett väldigt flexibelt jobb och jag kan komma och gå precis som jag vill. Problemet är att man oftast stannar längre och jag bara lägger mina flextimmar på hög. De var typ 90 timmar bara i år hittentills.

Anonym sa...

De kallar mig löparnörd som om det vore något negativt... :-)

Benet sa...

Morgonpass är underbart! Jag längtar så till våren då det börjar ljusna redan vid 5-tiden. Tänk att ge sig ut en mil innan jobbet i det underbara morgonljuset. Det har blivit en hel del rundor i mörker eller gatlampssken under hösten och vintern. Men snart kan man springa i dagsljus både innan och efter jobbet. Kalas!

Härliga kilometertider! Innan frukost! Jag antar att frukosten smakade riktigt bra efteråt. Provade du gröten med krossade linfrön och skalad hirs? Eller körde du ditt vanliga recept?

Jag hoppas det gick bra hos naprapaten.

Karin sa...

Masse: Jag tog det också som en komplimang;) Benet: jag har inte hittat hirs än, men det står på inköpslistan:) återkommer när jag prövat!

Anonym sa...

Mmmm, plötsligt låter morgonpass riktigt lockande... *drömmer om riktig vår*.
Måste kännas härligt att ha en kropp som är så pigg och snabb nyuppticgen och otankad. :-)

Karin sa...

Ja, det var förvånansvärt skönt! Tänk när våren är här på riktigt också :-)

Och tack förresten, Benet! Naprapaten frikände löparhöften och passade på att vässa armbågarna mot gluteus maximus istället. Det kändes under dagens löp-pass, vill jag lova :-P