torsdag 21 februari 2008

Back on track

Först och främst; tack för alla kommentarer på gårdagens blogg! Det värmer och stärker och plockar fram mitt "jävlar anamma" igen =)

Var med viss vånda jag snörade på mig skorna idag, tänk om det skulle kännas motigt och dra ner mig ännu mer i tvivelträsket. Efter en kort överläggning så insåg jag dock att jag enbart var fånig och begav mig ut för att döda hjärnspöket. Det visade sig vara lättare sagt än gjort... På schemat för dagen stod fartlek, fokus på kortare intervaller. Jag gjorde samma misstag som alltid; gick ut för hårt redan under uppvärmningen (när ska man lära sig???). Stannade och dividerade med mig själv om jag skulle fortsätta springa eller jogga hem och vila. Gissa vad jag valde? :-)

Facit för löprundan blev som följer: 8 tempoökningar på mellan 40 sek och 1 min 50 sek, samtliga mellan 4:10 och 4:30 i fart, majoriteten runt 4:20. Total sträcka 11,1 K och snittfarten totalt 5:07. Hade hoppats på en lite snabbare snittfart men för att ha motvind hälften av rundan, ha stumma ben (pga för hög utgångsfart) och dessutom knappt hunnit smälta frukosten så var det en väl godkänd runda med mersmak! 5:07 är inte dåligt alls!

Nu väntar en vilodag med bastu och sjöbad på landet. Härligt!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till ett bra pass!
Skönt att läsa att du hittade motivationen igen. På ett kick!
Jag har inga större problem med att hålla lågt tempo på uppvärmning, är lite trögstartad. Som en gammal rostig folka, typ. Men nedvarning däremot, det är hopplöst. Då har lilla folkan fått upp speeden och vill vara säker på att inte få motorstopp. Risken öklar om hon släpper på gasen.

Karin sa...

Svårt att inte göra det med så många härliga uppmuntrande kommentarer. Mental inställning gör mycket!
Känner igen mig i din beskrivning, jag springer som bäst efter någon timme när motorn blivit varm :-)

Karin sa...

Du är ju grym på att springa, och kommer klara ditt mål till maran galant! Ska bli kul att ses imorgon! =) Kram

Benet sa...

Bra pass Karin! Bra att ha i bagaget på den välförtjänta "bastu och sjöbadsvilan" i morgon. Njut!

/T

Dunceor sa...

Riktigt bra fart där. Skönt att få ett sånt pass i benen. Ha det så trevligt!

Karin sa...

Tack:-) blev inget sjöbad, men bastu och vila. Skönt!