torsdag 5 mars 2009

Underbara backar och ett avbrutet pass

Ömsom vin, ömsom vatten. Det är inledningen på denna träningsvecka... Inledde med ett grymt backpass; långbacke med IF Linnéa i tisdags. Riktigt, riktigt härligt med 7x450 m motlut från Söder Mälarstrand upp på Skinnarviksberget. Den backen har liksom allt, den är lång, den är progressiv i lutningen och utsikten är fantastisk. Fast man får ju kolla på utsikten på nervägen, uppför backen har jag bara fokus på att ta mig upp ;-) Dagen till ära beslutade jag mig för att utomhusinviga mina Adizero Mana som jag bara testat inomhus på Bosön förut. Det blev kärlek vid första löpsteget även utomhus, vilka skor! Så lätta och smidiga, fast man kanske inte springer ett marathon i dom, lite för odämpade för min smak iallafall. Men för ett backpass var de perfekta!
De glada tillropen från alla Söderhjältar underlättade på vägen, och bäst av allt var kvällens coach från cykelsadeln; Erik (som har löparförbud pga skada...). Han tog cykeln och körde upp och ner för backen bredvid oss och peppade på vägen. Två kloka ord från honom fick hela passet att gå lättare; "korta steget". Sagt och gjort, med korta steg och löpning på framfoten så blev det ett kalaspass. Det blev sju jämna iterationer, snittpacen uppför varierade mellan 4:35 och 4:40 vilket jag är mycket nöjd med.

Något jag inte alls är nöjd med är dagens pass. Tanken var 8x1000m@4.00-fart med 90 sek ståvila mellan varje. Det blev det inte. Jag kom två ynka kilometrar, slet som ett djur för att hålla 5.40-fart och hade en puls på 160 i snitt. Det kändes fel i hela kroppen, tungt steg, stolpigt högerben, flåstrött, osynkat... Det enda jag kunde göra var att avbryta passet och surmulet traska hem. Jag är fortfarande sur och besviken, men inser att kroppen försöker säga något och det är lika bra att lyssna och försöka gilla läget. Nu blir det till att bryta ihop och komma igen, till helgen blir det nytt försök. Jag ska ta revansch, så det så! ;-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vilket underbart backpass det var!!

Synd att jag inte visste om dina nya skor, dem hade jag gärna kollat in närmare :-)

Benet sa...

Rätt beslut! Din kropp, som fått utstå en hel del påfrestning på sisone, vill vila. Basta.

Schyssta backintervaller förresten! Är så avundsjuk på er som har fina backar att slåss mot. I K-stad är det PLATT!

Karin sa...

Fredrika: Lovar att säga till nästa gång! De är riktiga godbitar :) Grattis igen till backupptäckten, den är helt underbar!
Benet: Förmodligen ja... Det blir vila och pannbensträning istället. Tack, visst är det "din" gamla backe? Vill minnas att du kommenterade detta förra våren iallafall. Tänk, så länge vi känt varandra :)

Anonym sa...

Jag blir inte klok på dig! (Fast huvudsaken är att du och din coach fattar vad som händer).

Benet sa...

Japp, det är "min" backe. Sista tiden på söder bodde vi på Kattgränd, en liten stump som binder ihop Bastugatan med Tavastgatan. Alldeles i närheten av Münchenbryggeriet. Sweet memories... Fast jag utnyttjade aldrig backen på det viset som ni nu gör. Eftersom på den tiden hade jag inte upptäckt löpningen ännu.

Anonym sa...

Adizero Mana låter så nära barfotalöpning man kan komma. Kan det vara den kärleken som får kroppen att börja harkla sig?

Karin sa...

Jumper: Det blir inte jag heller! Det är nog jag i ett nötskal, någon man inte blir klok på ;-)
Benet: Asch, vad synd. Det är en rackarns bra backe! Kom ihåg att vinka lite till den när det är dags den 31/5 ;-)

Karin sa...

Oj, Oliver Sture, du hann före mig :-) Nja... jag tror att det är våren istället jag ;)