fredag 20 mars 2009

Lycka!

Igår testade jag kroppen lite försiktigt med att cykla och springa i trappmaskinen på gymmet. Det enda som kändes var en märklig "hetta" i korsryggen, precis där jag haft ont. Antar att det har med läkningsprocessen att göra, var lite orolig att det skulle börja göra ont men jag kände ingenting efteråt :-)

Stärkt av gårdagens träning beslöt jag mig idag för att testa att springa en sväng. Och det höll!! Kroppen var tung och otymplig, vilket kanske inte alls var så konstigt vid närmare eftertanke. Kroppen är klok, den prioriterar läkning framför dårskap som löpning. Men det var skönt, så underbart skönt, att känna att det funkar att springa och att det inte gjorde det minsta ont. Inledningen på veckan var nämligen det värsta jag har varit med om i smärtväg. Det liknade ingenting jag varit med om förut och bara tanken på att förflytta mig gjorde ont. Usch! Jag är otroligt tacksam över att kroppen snabbt svarade på behandlingen och att rörelse är den bästa medicinen för att undvika fortsatta problem. När det kändes tungt och motigt idag så tänkte jag på alla dom som inte kan springa och på hur lycklig jag är som faktiskt kan det :)
När jag var nästan hemma mötte jag för övrigt två renhållningsarbetare som precis tände varsin cigg och stoppade mig med frågan: "Har du bråttom?". Jag stannade såklart till och frågade om det var något särskilt, varpå männen log och sa "Näe, men du springer ju...". Jag log lite extra och tänkte att de inte har en aning om vad de går miste om... :-)

5 kommentarer:

Masse sa...

Trakaserier... Det är vad det är...

Masse sa...

Eller kanske tom trakasserier

Snorkkis sa...

Skönt att kroppen kändes bättre. Och ja, tänk vad alla som inte springer går miste om!

Benet sa...

Vad skönt att du redan är igång igen! Skador är skit. Och ryggskador är skit-skit!

Karin sa...

Masse: Ja, verkligen! Traka-serier läste jag på första inlägget... ;)
Snorkfröken: Jätteskönt! Jag brukar tänka att alla löpare delar liksom en liten hemlis; det underbara med att springa :)
Benet: Jag kan bara hålla med dig. Det borde förbjudas!