måndag 16 mars 2009

Ont, det gör ont...

Förbaskat vad ont det kan göra. Idag har jag lärt mig att en överrörlighet i L1-L2 i kombination med en låsning i Th12 ger en muskellåsning som gör aj, ont, f*n. Jag pratar ryggsmärtor. På ren svenska: en överrörlig, kort svank och en stel bröstrygg är en dålig kombination. Det enda positiva är att det inte är något löparrelaterat...

Var hos eminente R idag igen. Han är hårdhänt, men det var ingenting i jämförelse med vad hans kollega, kotknackare A, utsatte mig för. Om man gör ett höjdhopp och landar på en redan rejält stukad fot så tror jag att man har den känsla av smärta jag kände under uträtningen. Inte skönt alls! För tillfället har jag ännu ondare än förut, vilket tydligen är förväntat. Om R och A har rätt ska det bli bättre under kvällen, jag litar på att de vet vad de pratar om... ;-) Blev ordinerad en promenad ikväll och om ryggen känns bättre imorgon är det lätt jogging ordinerat. Det låter ju lovande, eller hur?!

7 kommentarer:

Magda Gad sa...

ajajaj det där vet jag allt om... har en kompressionsfraktur på th12... inte skönt när det låser sig!

Karin sa...

Aaaaj! Det måste göra galet ont! Jag har åtminstone bara en tillfällig låsning... Stackare!

Dunceor sa...

Alltså jag blir så impade av era naprapater och så besviken på den jag har gått till att ni kan säga som så att "..en överrörlighet i L1-L2 i kombination med en låsning i Th12 ger en muskellåsning". Den naprapaten jag har gått till har aldrig sagt vad som är problem eller ens hittat något på mig utan "vi stretchar lite här så blir det nog bra". Känns inte väldigt vetenskapligt och mer att hon testar sig fram lite. Jag behöver verkligen hitta en bra naprapat.

Karin sa...

Jag brukar iofs fråga vad det är som felar, men igår diskuterade A och R rätt livligt och jag förstår ju "läkarsvenskan" så jag hängde med i resonemanget. Trist att du inte kan få någon bra förklaring tycker jag! Att prova sig fram behöver ju absolut inte vara fel, men då känns det som om man ändå vill veta vad grundproblematiken är...

Dunceor sa...

Saken är inte den att hon inte har berättar, det verkar som att hon inte vet. För jag har frågat om hon har hittat något, vad de innebär och sånt men hon har inte svarat på någon av frågorna. Så jag är inte så intresserad av att gå dit mer utan jag får ännu en gång ge mig på jakt efter en bra naprapat (vilket inte verkar finnas i Helsingborg).

Karin sa...

Hmm. Trist! Men n-å-g-o-n vettig naprapat måste det finnas i Helsingborg. Håller tummarna för dig!

MarathonMia sa...

visst är det roligt att lära sig nya saker men inte lika kul att vara försökskaninen :)