onsdag 13 maj 2009

Födelsedag och goda nyheter! 17 dagar and counting...


Världens bästa idrottsklubb, IF Linnéa, fyller 100 år idag och det vill jag fira! Mitt fyrfaldiga leve: Hurra (för IF Linnéa) hurra (för Allan som drog igång löparsektionen) hurra (för alla Linnéalöpare) hurra (för den gemenskap och kärlek som klubben har)!!!

För egen del är det goda nyheter vad gäller det trilskande baklåret. Mina benmuskler mår nämligen utmärkt, inte en löparrelaterad skada så långt naprapaten kunde känna. Däremot är det värre ställt med ryggen... Jag är stel och låst i ryggen och troligen är det mitt jobb snarare än min träning som är grundorsaken, men nu har det gått så långt att jag överkompenserar och jobbar med fel muskler för att skydda ryggraden, vilket enkelt uttryckt har gett viss kortslutning i nervbanorna mellan ryggen och benen. Inte så kul kanske, men det är ändå den bästa nyheten jag kunde ha fått. Jag får träna, jag SKA träna och springa, det är inga bristningar eller överansträngningar i benmusklerna, min kropp TÅL träningen. Däremot tål den inte alla knasiga arbetsställningar jag hamnar i... Nåja, lösningen heter ryggrehabträning och med all sannolikhet är problemet åtgärdat inom några månader. Och tills dess får jag träna på så mycket jag vill :-))

Vidare bjöd kroppen på goda nyheter under ett 3x2000m intervallpass; 8:07-7:54-7:42 visade klockan och jag fattar absolut ingenting. Är det JAG som levererar de där tiderna?! Jag inser att trots att jag må ha en coach vars idéer gärna ifrågasätts så har hans tänk gett effekt på min fart. Thanx, coach!

8 kommentarer:

jens sa...

Bra tränat, ditt mil pers blir alltmer märkligt :-)

jumper sa...

Var det coachens order att det skulle bli en sån där stege, eller hade du helt enkelt noll koll på hur snabb du var, när du sprang den första intervallsträckan?

n'batha sa...

Tack Karin! :D

Jumper: Inte var det jag som beordrade 2000-ingar men inte hade jag blivit sur för att det gick fortare på slutet än i början. Det där med jämna intervaller är iofs något som ofta förordas men jag som vill att Karin ska bli snabbare (inte uthålligare just nu) tycker att det är ok. Tvärsomsiffror hade jag inte gillat.

Karin sa...

Jens: Det är ju det jag säger... jag gillar inte mil-lopp :-P
Jumper: Hahaha, nä... Coachens order innefattar inga 2000-ingar just nu... Jag gick ut i vad jag tyckte borde vara en lagom fart; 4:05. Har uppenbarligen blivit snabbare än så.
N'batha: Tack själv! :-D Jag föredrar progressiv löpning, jag med ;)

Clarre sa...

Vad skönt att din rumpa mår bättre!
Jag blir alltid lite orolig att du ska börja slåss när du är så där suuuur som du va i söndags...

Anonym sa...

Ha! det visst vi väl - att det inte var löpningens fel. Jobb däremot, sånt borde man lägga av med. :-)
Vicken fart förexten, jag blir alldels matt (för egen del) och glad (för din skull).

MarathonMia sa...

hurra hurra - För IFL och för dina grymma tider!

Karin sa...

Clarre:Hihihi, men det vet du väl att dig skulle jag aldrig slå på. Bara krama! ;-)
Bureborn: Jag undrar fortfarande om inte Garmin fick vårkänslor... Och ja, jobb är ett otyg!
Mia: Och hurra för alla pers i helgen, IFL rules! :)