tisdag 7 oktober 2008

Mot nya mål

Veckans första lediga dag har ägnats åt att tänka positivt och blicka framåt, trots fortsatt förkylning och viss molokenhet på grund av träningsabstinens. Nådde en "all-time-low" i lördags när både postloppsdeppet och förkylningen satte otäcka tankar i huvudet på mig, men nu är svackan på utplanande och det är dags att se in i framtiden. Det är ju en massa spännande saker på gång i mitt liv!

Först ut är Coach N'batha som nu "äger" mig och är min slavdrivare. Han har en teori om att jag ska fixa milen på sub40 i framtiden. Det lär bli blod, svett och mjölksyra i mängder innan jag nått dit, träningsschemat har bara börjat och jag är tacksam att min förkylning infaller i viloperioden. Jag är SÅ laddad för denna utmaning!

Nästa rolighet stavas TSM. Team Stockholm Marathon. Långpass-söndagarna drar snart igång och jag ska vara med i år igen, fast det blir lite annorlunda från TSM 07/08. Inför årets upplaga kommer jag att delta som ledare, troligen för 3:30-gruppen. Blev inte bara lite glad utan ganska mycket glad över att bli tillfrågad, vilken ego-kick :-) Det blir upptaktsträff till helgen och jag börjar såklart fundera över vad jag gett mig in på... Kul ska det bli i vilket fall!

Och sen då? Tävlingssäsongen är inte riktigt slut än. Kvar är Åland Fun Run (10 km) och NYC Marathon, båda blir mest på skoj fastän jag vet att tävlingshjärnan kommer att säga något annat när det väl blir dags. Inser att jag har denna vecka och två veckor till att träna upp mig på, sen bär det av till Det Stora Äpplet för en veckas turistande innan det är dags att springa årets sista marathon. Mitt tionde. Stort så det förslår!

Mot framtiden!

22 kommentarer:

Felicitas sa...

Men gud vad roligt med TSM-grejen!!! :D Du kommer att fixa sub40, jag vet det! :D

Magda Gad sa...

Jag tycker det låter alldeles fantastiskt alltihopa. Både ur tränings- och livssynpunkt!

Och jag är grymt avundsjuk på NY.

Masse sa...

COOOLT! Och jag hävdar att du gör sub40 när som helst.

Karin sa...

Jane: :-D Ses vi där i höst? Jag hoppas verkligen det, dina dumben måste sluta med sina dumheter snarast!!
Magda: Tack! Om jag kunde skulle jag packa ner dig som handbagage, jag tror nämligen inte att du skulle trivas i lastutrymmet ;-)

Karin sa...

:-D Sub40 när som helst? Jag är skeptisk, men vi får väl se på Åland... ;)

Masse sa...

Det fixar du lätt! Självförtroende handlar om sig själv. Vad heter det om det är förtroende i någon annan? Annanförtroende?

Karin sa...

Du menar att jag måste köra lite Stig-Helmer-terapi? "Jag kan springa på sub40, jag tror på mig själv";-) Men 10 000 meter i sub 4-pace känns...främmande...
Ja, undrar vad det kan heta?! Annanförtroende får duga tills bättre ord hittats! :-)

Masse sa...

4min/km är väl ingen gräns? kalla det 240sek/km-fart och det blir ofarligt.

Karin sa...

Hahaha :-D

gullfot sa...

Nej vad kul med TSM-grejen!! Du kommer ju vara helt underbar som ledare - hade jag varit 3:30-löpare hade jag gått med direkt!! Riktigt kul.

Milen sub 40, det låter som en kul men samtidigt mycket tuff utmaning, perfekt för dig att FETKROSSA när det är dags!

Anonym sa...

Kul! Ska ju också springa 10km-loppet på Åland. Funderar på att ta det som snabbdistans och då runt 40 min, men som du säger, tävlingsdjävulen lär ju komma fram :)

Anonym sa...

Va´ mycket kul du har på gång i ditt liv!! Jag blir glad bara av att läsa det.
Om det inte vore så långt till S-holm (för att vara en tidig söndagsmorgon), och om det inte vore för att 3.30 går lite för fort - så oj vad jag hade velat vara med på TSM.
Sub 240, det fixar du på Åland. Och sen kommer NY som pricken över i:et.

Anonym sa...

Shit pommes frites här måste man ligga i om man ska ha nån chans märker jag! Kul! :) Hoppas du får en trevlig vistelse "over there", du är helt klart värd semester efter bragdloppet i Berlin och en i annars utmärkt säsong!!

Kör hårt! :D

Karin sa...

Vilken höst du har framför dig! Så spännande och kul! Du kommer bli den bästa TSM-ledaren =) Så bra som du höll tempot på PH-passen, räknas du som proffstempohållare!

Hoppas du blir frisk o kry snart igen!

Nix sa...

Hmm. En tjej som har en tempohållning som man kan justera takthållare efter, som aldrig är skadad, alltid är på plats och som sprungit tio maraton?!

Det vore tjänstefel att inte ha dig som ledare! Stort grattis, det förtjänar du!

Jag tror - och således stämmer det - att du grejar sub40 redan på Åland om du vill. Muta medeldistansarn till att vara hare åt dig!
Det finns mutor på båten ;)

Karin sa...

Fredrika: Åh, tack :-) Det ska bli jättekul faktiskt. Milen sub40 ÄR en rejäl utmaning, inte säkert att jag grejar den men bara tanken på att k-u-n-n-a göra det är sporrande!
Medeldist: Jag vill också kunna säga att en snabbdistans på milen blir "runt 40" ;-) Vi får lägga upp en strategi på båten över till Åland tycker jag!
Bureborn: Ditt sällskap vore ju toppen, men det är kanske liiite långt att åka en söndagsmorgon... Men ändå :-) Milen sub 2400 sek på Åland? Njaej... Inte i år iallafall...
Berglund: Ånä, du klår mig på korta distanser rejält. Än så länge har jag chans att hänga med dig, men snart kommer jag att ligga hjälplöst som en jolle i ditt bakvatten ;-) Jag lovar att ha det riktigt kul i staterna, marathonet blir turistresan som får avsluta det hela liksom :-)
Karin: Tack, vad du är rar! :-) Din PH är jag ju alltid ändå, nu får vi ta och styra upp PH-passen igen tycker jag! Jag är på G nu, vilar en extra dag :-)
Nix: Tack!! Jo, jag är hyggligt jämn i min fart ;-) Men sub40?! Även om du nu tror det. Vi får väl se; Nix har alltid rätt - QED. Fast jag ska ta det där mutandet under övervägande...hmmm...

MarathonMia sa...

Det är så härligt och så underbart. Jag kommer banne mig anmäla mig till TSM bara därför.

Frågade igår om vi på IF Linnéa kunde vara i din grupp och bete oss som trotsiga tonåringar eller alltid komma utklädda :-D

Karin sa...

:-D Såklart ni ska! Jag kanske kan få hand om "utbrytargruppen" från Linnéa och köra ett eget TSM med er då ;-)

Anonym sa...

Du klarar en mil på under 40 minuter! Här kommer en förklaring. Du springer en mara snabbare än mig och jag sprang milen på 39:58 för en månad sedan, därför fixar du Sub40! Kul med TSM, jag har ännu inte anmält mig. Vi får se...

Karin sa...

Du kan ha rätt... Mitt motargument är att jag är mycket bra på att vara uthållig, sämre på att vara explosiv. Men jag säger som sagt inte att du har fel, om två veckor och några dagar vet vi svaret :-)

Lena sa...

Jag har också som mål att springa sub 40. Inte direkt vanligt med tjejer som har detta explicita mål, så kanske vi kan sporra varandra?

Karin sa...

Lena: Vad kul! Det är klart vi ska sporra varandra dit!