fredag 31 oktober 2008

Bekanta ansikten och nya intryck

Hmmm... blir lite sporadiskt uppdaterande av bloggen har. Det ar liksom inte hogsta prioritet, men jag lovar att forsoka halla er uppdaterade om vad som hander "over here". Tack for alla kommentarer, jag laser och ler. Nagra korta svar ges har: nej, N.Y ar val ingen huvudstad da ;-) Ja, det ar ett virus som atit upp prickarna pa a, a och o. Dumt. Och vad jag vet kommer jag varken att runda en kon eller en ko pa sondag. Innebar det att jag inte sprungit marathon da? Damnit... :-)

Igar visade det sig aterigen att varlden ar bra liten. Var pa sightseeing pa formiddagen och vem sitter i samma buss om inte Startnummer X. Forra gangen vi sags var det min pappa som sag ut som ett fragetecken, den har gangen var det kusin J som undrade om jag blivit alldeles knasig. Naja, inte latt for en utomstaende att forsta alla markliga sammantraffanden som sker via diverse bloggar. Kul, i vilket fall. Pa sightseeingturen berattade guiden valdigt mycket om de olika delarna av marathonbanan, vart folk stod, vilka jippon som brukar intraffa och mycket mer. Jag ros och fick tarar i ogonen av loparlycka och valbehag. Det har kommer att bli stort, enormt stort. Oj.

Efter sightseeingen var det dags for mig och kusin J att knyta pa oss skorna och ge oss ut pa en premiarrunda i New York. Vi beslot oss for att springa runt hela Central Park och det blev en runda med lite olika intryck. Framst var det en surrealistisk kansla att springa i Central Park, tanken "det har hander inte, det maste vara en harlig drom" dok upp gang pa annan i huvudet. Dessvarre var det inte enbart trevligt att springa, kusin J hade lurat ut mig liiiite for tidigt efter lunchen och jag sprang och brottades med kroppen om att behalla lunchen eller donera den till parken. Jag gick segrande ur den kampen, men det gjorde rundan betydligt mindre behaglig an den kunde ha blivit.
Igar kvall traskade vi over Brooklyn Bridge (vilket i sig var en helt otrolig upplevelse, utsikten over New York och Manhattans skyline ar makalos!) for att testa en beryktad pizzeria i Brooklyn. Denna pizzeria ska enligt horsagen ha de godaste pizzorna i stan och delagare i det hela ar maffian. Maffiaverksamheten i New York ar betydligt mer utbredd an jag fattat, men long story short; pizzorna var tokgoda och klart vart en promenad over bron. Att vi dessutom fick sprakas vid med en tvattakta maffiafarbror gjorde inte det hela mindre spektakulart. Nar vi gick horde jag hur han slappte in nya gaster genom att saga hej da till oss och sedan saga "these are Swedish people, I'll give you their table" till de nya gasterna ;-D Helt galet!!

Imorse blev det ett mote med ytterligare ett bekant ansikte; Pertti hade anlant till New York och hakade pa oss pa en morgonjogg i Central Park. Dagens runda blev helt annorlunda fran gardagens och lamnade enbart positiva minnen. Vi startade i gryningen och att fa se solen ga upp over Central Park och Manhattans skyskrapor var en helt oslagbar syn. Sa vackert! Naturligtvis lag kameran kvar pa hotellrummet, men imorgon maste den bara med! Wow!
Resten av dagen har agnats at sightseeing och nummerlappsuthamtning. Masshallen var sa enormt stor att jag helt glomde bort att bli stirrig och nervos, det fanns for mycket att titta pa. Dagens fynd blev en funktionstischa med trycket "26.2 to hell and back" tryckt pa ryggen. Humor!

I ovrigt ar det fortfarande otroligt svart att forsta att jag verkligen ar har. Det ar en overklig kansla och hur jag an forsoker kan jag inte fa in i skallen att jag ska springa ett marathon har om bara nagra dagar. Fokuset har inte infunnit sig, men det behover ju inte vara en nackdel...
Nu vantar lite somn och sen blir det morgonjogg i Central Park och darefter shopping pa en stor outlet. I can't wait!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Sitter här och slickar i mig härlig morgonläsning från NY.
Visst är jag lite avundsjuk (inte så lite heller ;-)) men mest är jag glad för din skull. Det låter helt enkelt bara för underbart!

gullfot sa...

Vad härligt det låter!! Jättekul att höra.

Och jo - New York är världens huvudstad!

Uuuhhhh vad spännande det börjar bli

MarathonMia sa...

Helt fantastiskt - jag är såååå där i tanken.

ordverifiering: expuck = Jag är ett föredetta pucko? ;-), eller jag gillar inte ishockey?

Masse sa...

på min som jag köpte på Åland stod det "42,2 to Hammarland and back."

Nej, det gjorde det inte...

Anonym sa...

New York! Jogg i Central Park! Maffiapizza i Brooklyn! Ja, vad säger man? Cosio!! (ordverifieringen)

Det tog ett tag innan jag från min stackars svenska horosont fattade siffrorna 26.2 (In fact inte förrän efter Masses kommentar).

Roligt att höra att startnumret lever. På snitsarens blogg eller hit till detta enkla kyffe har inte hörts ett knyst. Hade han familjen med i bussen eller var det en speciell marathonsightseing?
Såg han taggad ut eller hade han sitt vanliga pokerface?

Hur som helst: Lycka till på söndag!!

Anonym sa...

Ny ordverifiering: "inesse". Ja, Karin är verkligen i sitt esse!

Anonym sa...

Nej nu kom det upp "wormhe". "Han-masken" syftar väl på mig. Bäst att sluta.

Anonym sa...

Karin STORT LYCKA TILL PÅ SÖNDAG!!!! Håller tummarna från de småländska skogarna.
Kram/Görel

Anonym sa...

Tack för att få återuppleva staden även om jag inte hade några mafiosos i närheten när jag var där. Lycka till !

Anonym sa...

Åh vad häftigt det låter! Jag vill också ha maffiapizza och springa i central park. :-)

Anonym sa...

Ja det är jättekonstigt detta att maratonloppen är så mycket kortare i USA...

Anonym sa...

Ett marathon kan även uttryckas som 15,79 fjärdingsvägar. En fjärdingsväg var 1/4 av en Uppladsmil, som sedemera blev riksmilen, á 10 688,54 meter. Det var avståndet som skulle vara mellan gästgivaregårdarna. Det är mycket nära en kvartsmara. Hade maratonlöpandet haft sitt ursprung i Sverige hade det då blivit 3 vätskestationer längs vägen plus en i mål. Det hade då förmodligen hetat något annat än marathon. Snarare "nu kutar vi till det fjärde nästa gästgiveriet".

Karin sa...

Bureborn: Det ar helt enkelt just sa ocksa. Kaneltuggummina inforskaffade :-)
Fredrika: Okej da. Och ja, nu borjar det bli laskigt...
Mia: Anade att det var dig jag hade med mig. Tack! Expuck=ditt ex ar ett pucko... ;)
Masse: Va?! Inte?? Hmmm... Vad synd, det ar faktiskt annars en ratt cool grej att ha pa tischan...
Jumper: Startnumret hade familjen med och sag lugn ut. Orovackande lugn... ;) Vilka haftiga ordverifieringar du fick, jag tackar for tolkningarna men tror inte pa att masken syftar pa dig. Fortsatt kommentera! :)
Gorel: Ah, tack snalla sota! Det kommer att hjalpa mig langt nar det borjar bara emot, jag vet det :)
Slimslender: Tack, keep on reading! Jag lovar att fortsatta rapportera!
Mackan: Du far se till att springa tokfort har med och kaka pizza med mafiososarna. Stencoolt!
DP: Hahaha, visst ar det markligt?! Tack for kuriosa forresten, jag ska ta och kuta till fjarde nasta gastgiveriet imorgon!
Ordverifiering aceltri... Betyder det att jag accelererar pa tredje milen?