fredag 6 juni 2008

Tillbaks i löpspåret

Sitter här i värmen och väntar på att åka till jobbet. Känns lite surt att jobba när alla andra är lediga, särskilt en underbar dag som denna. Å andra sidan är jag ledig hela helgen och kan njuta av tillvaron då :-)
I onsdags lämnade jag underbara Stockholm för att åka ut på landet till mina föräldrar. Det var ett mycket bra beslut, att vara här är mitt egna Shangri-La. Med andra ord helt underbart. Det har varit viss mental gungning efter SM, men nu känner jag mig reparerad och utvilad i både kropp och själ. Så utvilad att löpträningen har börjat igen och det känns bara jättebra. Jag hade tänkt vila någon vecka efter SM, men redan i onsdags kände jag hur benen bad om att få komma ut på en runda. De fick dock vänta tills igår morse, då jag och pappa tog en underbar morgonrunda.

Blev väckt av pappa 06.50 och 07.10 stack vi iväg. Det var bara vi och skogens djur som var vakna, sjön låg blank som en spegel och det var alldeles tyst sånär som på fåglarnas kvitter. Vi sprang en ganska kuperad runda genom skogen, skrämde ett stackars rådjur och väckte en samling kor där vi for fram. Pappa drog på ganska hårt, men det var skönt att få ge benen en omgång igen. Hela tiden kändes benen hur pigga som helst, inga känningar av vare sig stumhet eller begynnande skador. Totalt blev det en mil på 46.59,(snittpace 4:42 min/km) puls 169/188. Före frukost. Första rundan efter SM får ett stort godkänt i kanten! Jag är så nöjd och glad över att ha en välfungerande och presterande kropp, nu hoppas jag bara att den håller och får vara skadefri.

Avslutade gårdagens träningsmorgon med att dyka i sjön och ta ett långt härligt sjöbad. Temperaturen i vattnet låg på behagliga 22 grader, så skönt! Blir kvar här och laddar batterierna lite till över helgen, två träningsrundor till är planerade varav den första blir imorgon bitti. 12 km terräng/skogsvägslöpning före frukost. Jag längtar!

17 kommentarer:

Magda Gad sa...

Men alltså... WOW. Jag ryser!!! Familjelycka, träningsglädje. Sommar. Så jävla härligt.

Anonym sa...

"Ett stort godkänt i kanten"!?!?!?!? Det där är ju helt sjukt snabbt efter din prestation i Stockholm, höll du igen så mycket i lördags alltså...! ;)

Anonym sa...

de ropade upp ditt namn som snabbaste TSM kvinna på picnicken igår, grattis! de som närvarade fick ta emot presentkort och jackor. tydligen 300 anmälda till sommarträningen redan!

gullfot sa...

Rena semesteravkopplingen bara att läsa ditt inlägg! Hoppas du får en fin dag på jobbet också.

Karin sa...

Magda: Ja, ibland är livet bara i total harmoni. Underbart! :-)
Berglund: på min skala finns bara godkänt och underkänt ;) Och jo, kroppen är otroligt snäll mot mig just nu... :-)
Selma: Tack, jag hörde det ryktesvägen. Synd att jag missade tillställningen. Vi ses i sommar!!
Fredrika: Haha, tack :-) Njut av sommarvärmen, tjejen!

askan sa...

Aha, löpning, simning... anar vi en tri-wannabe här? :)

Anonym sa...

Har haft 2 bra pass på roddmaskin efter maran, men i morse blev jag ofrivillig löpare så jag hade planerat rullskidor men bröt en stavspets efter 200m. Hem och bytte till löparskor. Idiotiskt! All jäkla smärta man hade slutmilen på maran kom tillbaka men efter typ 3 km i.st.f. 3 mil.

Blev 15k i 5-tempo.
Nästa gång jag jag springer mara ska jag låsa in löparskorna 2 veckor framåt.

Men kul att det funkar för dej och din farsa!

Nix sa...

Hörru knäppkänga, du tror inte att kroppen skulle må bra av lite vila, eller i alla fall lugna pass.

Eller, 4:45 kanske är lugnt tempo för er i Sverigeeliten ;)

Jag har kommit på att du borde elitsatsa - är det någon som håller med?

Anonym sa...

Håller med Nix, självklart ska Karin elitsatsa :-)

Ja en liten kort komma igång runda på en mil i kuperad terräng på 46:59 kan man annat än skaka på huvudet åt dig ( & din pappa) och le med både kropp och själ. Du är så härligt stark.


Längtar tills vi ses, får väl köra intervaller på bana så kan vi utbyta ett par ord varje gång du springer om mig :-) .

Ha det härligt på landet.

Benet sa...

Håller också med Nix! Din kropp verkar ju tåla hur mycket träning som helst! Utnyttja det och sikta mot att tillhöra den yttersta eliten!

Ha det så gott på landet både i löpspåren, i sjön och hemma hos familjen!

Anonym sa...

Snarare pressade karin inte sig så hårt i lördags. Lite pannben och hon hade gått under 3:25. Det är hon god för.

Line sa...

Vilken fantastisk prestation på Stockholms Maraton! Hoppas du har haft en riktigt skön och avkopplande helg ute på landet :)

Karin sa...

Askan: Någon gång, kanske, om jag vågar... ;)
Mc H: Jag tror att det är ett omen; du ska vara marathonlöpare och inte skidåkare ;) Och kanske skulle jag möjligen kunnat gå ner mot 3:25 om jag själv trott det var möjligt. Kanske. Fast jag tror inte det...
Nix: Knäppkänga?! Ja, okej då. Du har rätt, som vanligt ;) Jag väntar på att kroppen ska säga stopp, varför gör den inte det för? Elitsatsning, kul. Det skiljer bara en timme på mig och eliten...
Catti: Tack, vännen! Vi ses väl på TSM-sommarträningarna hoppas jag. Annars får vi ordna en get-together på stadion :) Pappa är tävlingsmänniska, precis som jag. Undra på att det går undan ibland...
Benet: Tack, helgen har varit kanon! Och nej, eliten är inget jag når. Men lite snabbare kan jag nog bli, om jag får vara skadefri.
Line: Tack & välkommen hit :-)

Anonym sa...

Bra sprunget, Karins pappa!!

Karin sa...

Butlern: Pappa hälsar & tackar! Han är inte helt glad att ha blivit av med familjerekordet på marathondistansen...

Anonym sa...

marathonlöpare OCH skidåkare!
Man blir hård (distans- och mängdtålig) av att förbereda och genomföra vasaloppet och sedan är det lätt att styra över till maraträning 3 mån innan Stockholm.
Om vi backar 6 mån hade jag nog ungefär liknande utgångsläge som snittet av de som då hoppade på 3:30-programmet. Hur många av de var det egentligen som fixade 3:30 den 31/5 ??

Karin sa...

Okej då ;) Du är en tuffing, helt klart, du ska inte göra en klassiker? Och hur många som klarade programet? Ingen aning... Jag... ;-)