tisdag 10 juni 2008

Mot nya mål

Well, jag har väl inte helt blivit på det klara med vart åt det barkar men rastlösheten inom mig kräver en liten planering för veckan åtminstone. Har blivit två vilodagar på raken nu, hade tänkt att springa efter jobbet idag men en fullkomligt hysterisk dag utan lunch satte liksom stopp för planerna. Nog skulle jag kunna ha tränat nu, ikväll, men... Jag får väl erkänna, jag är en fotbollsnörd när det kommer till EM/VM/OS (och när jag hade ZTV/TV6 blev det ligafotboll, underbart!) Vill se så många matcher som möjligt, oavsett om Sverige spelar eller inte. Således vann latmasken inom mig idag och jag unnar mig en vilodag och ska kolla Sverige-Grekland-matchen om en stund :-)

Har iallafall tränat lite tåhävningar eftersom jag stod på op idag igen. Lite undrande blickar från personalen, såklart, men ändå. Blev för övrigt glatt överraskad när en av de kärva, sura överläkarna idag frågade mig om tips och råd för hennes löpträning. Hon frågade en massa om mitt marathonlopp och ville gärna ha lite pepp av mig framöver. Coolt att kunna inspirera! :-)

Just, planering var det... Såhär tänker jag mig upplägget på veckan:
Onsdag: Lätt distanslöpning före frukost, 8-10 km
Torsdag: Träning med IF Linnéa, förhoppningsvis backe eller intervaller
Fredag: Vila
Lördag: Intervaller alternativt backpass beroende på vad IF Linnéa-träningen innebär. Minst 12 km
Söndag: TSM-träning, vad det nu kan bli av den :-)
Frågor? Synpunkter?

9 kommentarer:

Magda Gad sa...

det där med tåhävningar på op tycker jag är roligt :) har en kompis som är lärare och tillika träningsnörd som alltid stretchar i klassrummet. själv brukar jag ta paus i skrivandet och göra dips i trappan. eller köra en skugg i konferensrummet :)

Anonym sa...

Farligt för löparformen det här med EM-fotboll... ;)

Planeringen ser väl bra ut tycker jag, inte mycket att orda om.. kör hårt! :)

Karin sa...

Magda: Man måste utnyttja tillfällena, eller hur ;-) Coolt att köra dips i trappan!
Berglund: Haha, ja :) Det är tur att det bara är mästerskapsfotboll vartannat år...

Anonym sa...

Fotboll? Det är nog den där märkliga bollsporten som får min sambo att muntert ropa "stick ut och spring du bara - jag sitter ändå bara här vid tv:n". ;-)

Jag försöker också förmå mig att smyga in lite tåhävningar i vardagen, men lyckas alltid "glömma" det. Trots att jag har en mycket lämplig trappa för exentriska övningar på väg från kaffeautomaten. Och där gör jag många besök per dag...

Anonym sa...

Jo, vartannat år. Men så har vi snart OS också ;)

Karin sa...

Hej! Kul att du kommit igång med planeringen och kommit över PM-syndromet! Vi får ta och ses snart! Kram

Karin sa...

Bureborn: :-) Det låter troligt att det är samma sport vi pratar om. Och man ska utnyttja vardagsmotionen, även om det är till kollegornas munterhet ;)
Berglund: Haha, sant. Blir problem med tidszoner och annat bara... Hmmm...
Karin: :-) Back on track! Nu tar vi nya tag efter helgen va? Ge järnet, tjejen!

MarathonMia sa...

Rätt vännen: Rastlöshet botas bäst med planering. Jag tror stenhårt på din tanke om "Inga långpass före midsommar" Det gör mig mindre stressad över min träning. Men sen - goddammit vad jag ska kuta. Jag ska vara kutningen personifierad (jag sitter här och önskar)

Karin sa...

:-D Den var bra! Det ska vi komma ihåg i höst när rastlösheten sätter in igen... Du kommer att vara kutningen personifierad. Helt klart, jag ska ta rygg på dig när du plöjer fram! :)