lördag 24 januari 2009

Lyssna på kroppen

Att lyssna på kroppen är ett av mina återkommande råd till mina vänner. Kroppen är klok, hjärnan är oftast puckad och tycker att man kan ignorera kroppens signaler. Det brukar inte funka sådär jättebra... ;-)
Så, igår sa kroppen "STOPP" till mig. Lite för mycket jobb, för lite sömn och det i kombination med ganska mycket träning gjorde att kroppen tyckte att jag skulle vila. Det dåliga samvetet gnagde i mig, men någonstans kände jag att det inte var läge att trotsa kroppen. Någonting kändes inte helt okej, idag vet jag vad... Vaknade med känslan av att ha svalt ett kilo sågspån och ha blivit överkörd av en ångvält; halsont och muskelvärk alltså. Inser att det bara är att gilla läget, vila och försöka få kroppen tillbaka i träningsdugligt skick. Jag vill inget hellre än att ge mig ut i regnet och blåsten, känna mjölksyra och pressa mig själv. Hjärnan försöker lura mig att ge mig ut, men jag vet att det inte är någon idé. Pulsen är hög, kroppen öm och halsen svider. Kroppen säger nej, det är bara för hjärnan att försöka inse faktum. Jag surar, men lyssnar på kroppen och hoppas att kroppen tackar mig för det...

12 kommentarer:

Helena sa...

Såklart den gör! Vila sig iform är aldrig fel ;) Krya på dig vännen!

Karin sa...

Tack, vännen! Jag hoppas på TSM imorgon, men man vet ju aldrig... ;)

Anonym sa...

Jag var inte lika smart som du utan tränade i veckan mot bättre vetande. Det gick åt skogen! Var tvungen avbryta passet och febern kom sedan som ett brev med posten.
Jag hoppas fortfarande att jag kan komma på TSM i morgon. Har aldrig missat ett TSM-pass! (56st.Liiiite mallig/stolt)

Bli frisk nu så vi kan snacka skit i bastun som planerat.

gullfot sa...

En av de bästa forumslogans jag sett är "ta hand om kroppen, var ska du annars bo" - säger allt!

Man kanske ska säga "lyssna på kroppen, med vem ska du annars springa" :-)

Krya på dig!

Katarina M-I sa...

Vid det här laget har jag blivit proffs på att vara förkyld och sedan ta mig tillbaka till träningen. Sedan oktober har jag nog gjort det 6 gånger... Så när sågspånskänslan kommer vet jag vad som väntar; sjukdom med efterföljande rehab. Att Emil kommer hem med rinnande näsa är också ett tidigt och osvikligt tecken på att nästa ofrivilliga vilovecka är i antågande. Jag ska f*n skriva en bok om hur man lyckas med kombinationen småbarnsförälder/elit motionär.

Krya på dig och trösta dig med att det faktiskt inte händer så ofta för din del:)

Krya på dig kram!

Magdalena sa...

Kyra på dig Karin. Man kan faktiskt uppnå träningspuls genom att mentalt "springa" sin runda har jag läst nånstas!

Anonym sa...

För mycket av det goda kan vara underbart sade May West. Det gällde INTE löpning när man är förkyld. Jag ska jogga för första gången på 5 dagar imorgon. Vila hellre en dag för mycket.

Du är f ö utmanad.

Ordverifiering: Amings.
What are you aiming at?

Anonym sa...

Hej Karin

Du skall absolut inte komma till TSM träningen om du inte mår bra. Jag vet precis hur du mår av att inte få träna men vi andra tar hand om passet. Krya på dig. Lika med Clarre mår han inte bra skall han inte träna.

Anonym sa...

Glömde tt skriva att det Arne Banarne som är anonym "skratt"

Karin sa...

Clarre: Men vännen då, usch vad trist! Hoppas att du mår mycket bättre, själv bidar jag min tid. Vi tar bastun om två veckor istället, jag lovar att jag inte bangar då! :-)
Fredrika: Det var bland det klokaste jag läst på länge! Jag tar hand om kroppen, helt klart. Tack! :-)
Katta: Jag lovar att köpa den boken! Stackare, hoppas det är en övergående fas i era liv iallafall. Jag inspireras av dig och lovar att rehabba och komma tillbaka i fin takt. Sköt om dig, vännen!
Magdalena: Tack!! Jag tar fasta på det du säger och springer ett imaginärt långpass idag ;-)
N'batha: Mae Wests motto brukar ju vara mitt ledord... men kanske inte vad gäller löpning då. Utmaningen antagen! My aim? Sub40, for sure! ;-)
Arne: Haha, lätt hänt :-) Jag litar på att ni har ett härligt träningspass. Jag är avundsjuk, men nånstans vet jag att det var rätt att avstå idag. Om två veckor är jag tillbaka i högform! :-)

Anonym sa...

Urk, vi kanske har hittat samma otäcka kryp. Han har lämnat sågspån i min hals också.
Och tro´t eller ej. Jag känner mig betydligt klokare än förra året. I år vilar jag en dag extra.
Krya på dig! Så ska jag försöka göra detsamma med mig.

Karin sa...

Åh, Bureborn! Krya på dig!! Skönt att vi båda blivit lite klokare under året som gått... ;-)