söndag 21 september 2008

Stoppa tiden! 7 ynka dagar kvar

Ja, fy sjutton! Nu har den värsta förvirringen släppt och förbytts i en enorm trötthet och ovilja att göra något annat än att sova och ladda batterierna inför kommande söndag. Dessutom har jag haft otäcka känningar av en annalkande förkylning och därför ställt in två löppass den här veckan. TVÅ! Veckans träningsmängd stannar således på två ynka löppass och ett intensivjympapass. Hur farao hade jag tänkt att det skulle räcka inför Berlin Marathon?! Jag hinner inte träna klart, ge mig en vecka till att träna på så jag hinner "komma i form"...

Såklart jag vet att det är marathonspöket som gör sin röst hörd, men det hjälper inte riktigt mot det dåliga samvetet och den obehagliga känslan i kroppen av att inte "hinna klart" med träningen. Kanske är det också för att tiden faktiskt rinner iväg, nu är det bara en vecka kvar till urladdningen och verkligheten med att det kommer att göra ont och vara jävligt jobbigt kommer ikapp. Jag kan inte längre förneka att ett marathon är i antågande.

Å andra sidan; det pirrar förväntansfullt i magen när jag tänker på starten. Jag, bland 40 000 andra löpdårar, med en ballong i handen. Ögonblicket när alla släpper sin ballong och de svävar mot skyn. Ljudet av 40 000 par fötter som rör sig mot Siegessäule. Det är stort, det är till och med enormt. Och om en vecka har jag fått uppleva det igen!

Planen för sista veckan är att springa ett intervallpass imorgon, ett distanspass på tisdag och sen vila till lördag då det är "Breakfast Run" (6 km i mycket långsamt tempo) i Berlin. Plus att hålla förkylningen stången, jag har inte tid att bli sjuk nu! Synpunkter?

12 kommentarer:

gullfot sa...

Olidligt spännande! Synpunkter? Nä - det är nog bara att kasta sig ut i universum och ta emot :-)

Helena sa...

Håller med föregående talare :D

Magda Gad sa...

Synpunkter. Hm. 1) Håll förkylningen borta. 2) Ladda mentalt och skräm bort alla spöken. 3) Träna efter förmåga. Fast det där vet du ju redan. Du har en toppform. Du har tränat. Den här veckan måste du bara pränta in det i din skalle också ;-)

Föreställ dig som vinnare. Föreställ dig hur det känns när du gått i mål på din drömtid. Föreställ dig hur inget kan hindra dig. Sen utför du :-)

Benet sa...

...kasta sig ut i universum och ta emot! :-)
Japp, det är nog så det är!

Det kommer att bli finfint det här. Tränat har du redan gjort i sådana mängder att det räcker både för Berlin, Åland och NY!

En vecka kvar.. Ja, jösses vad spännande!

MarathonMia sa...

Jag vill bara kommentera de senaste tre inläggen med:

FREE YOUR MIND!

Herregud - Du är ju Karin, Snabba Karin. Du gör dina TRÄNINGSPASS (läs LÅNGA träningspass) i 5:05-tempo.

Du är bäst. Du är snabbast. Du är starkast. Se till att döda ditt spöke en gång för alla. Ditt spöke är inte särskilt trevligt :-)

Karin sa...

Fredrika: Ja, det är ju det. Ut i universum sa du? Okej!! :-)
Helena: Jag tar dig med mig, mot målet!
Magda: 1) mår redan bättre 2) jobbar på saken. För tillfället har jag övertaget. 3) Jag rablar "jag-har-tränat-tillräckligt" som ett mantra. TACK för peppen!!
Benet: Du har förmodligen rätt, det känns bara inte så... ;-) Och ja, hu, det är alldeles för spännande nu!
Mia: :-D Jag ska hälsa mitt spöke det! Planen blir att springa livet av spöket på söndag. Jag drömde att jag fixade det inatt ;-)

Catti sa...

Det viktigaste är ju att spöket är väck när startskottet går, låt besten åka med ballongen upp i det blå och sen ger du järnet :-).

Du kommer som alltid att mata av km efter km på lätta snabba fötter och starka ben. Att det gör ont, att det är jobbigt,,rätta mig om jag har fel,,,men det fungerar väl bara som drivmedel på dig,,, får dig att ge ännu mer.

Jag kommer ha dig i tankarna hela tiden och när 80 000 skor rusar genom Berlin på söndag är det jag som rabblar mantrat " Heja alla Linnéaner ".

Ps:Snåla inte på handspriten nu så har bacillerna inte ens chans att ta rygg på dig:-). Kraaaaaaaaaaaaam

Karin sa...

Åh, Catti! Jag kommer att plocka fram ditt glädjevrål från Göteborgsvarvet och från Stockholm Halvmarathon när det blir tungt. Lovar att det kommer att lyfta mig massor :-)
Sprit ja... "Sprit för allvärtes bruk" sa min kompis man och det har han ju rätt i ;-) (fast jag väntar med att ta sprit för invärtes bruk tills EFTER målgång på söndag...)

Dunceor sa...

Du kan ju aldrig tappa all din träning på bara någon vecka så det är bara att vila dig imorgon och se till att benen är kanonfräscha. Sen är det bara att tuta och köra!

Karin sa...

:-D Jag VET. Det känns bara som om man fuskar när man går från 60-80 K/vecka till 25 K...

Linn sa...

Lycka till i Berlin!
Du är verkligen en cool idrottskvinna som antar utmaning efter utmaning- inspirerande och underbart!

Karin sa...

Tack Linn! Det värmer verkligen!