tisdag 2 december 2008

Solo på Västerbron

Ensam söderhjälte i full mundering
Egentligen var tanken att jag skulle köra dubbla pass idag; morgonjogg till jobbet och backintervaller på eftermiddagen. Nu blev det inte så, jag lyckades på något sätt stänga av väckarklockan och somna om i en hel timme till. Vaknade och hade 10 min på mig att göra mig i ordning och rusa till bussen (bussinteraller?!). Så gick det med den morgonjoggen! :-P Det är första gången sen jag flyttade till Stockholm som jag lyckats försova mig, märkligt nog. Jag skyller på all dramatik som pågick i mitt hörn av Högdalen igår kväll; skottlossning bakom sporthallen och anlagd brand i grannhuset.

Nåväl, även om jag sov bort morgonpasset så sov jag inte bort nyckelpass nr 2; långbacke. Måste dock erkänna att jag var otroligt sugen på att lägga mig och sova istället för att springa, såååå galet trött just nu. Nu hade jag ingen möjlighet till att smita undan, för gulliga Catti kom förbi och hämtade upp mig för träning. Började träningen med en samling i Linnéalokalen och det är banne mig äkta kärlek! Så härligt att få slänga käft med Niklas, Nisse och Allan, krama om Tone, prata lopp med Patrick och Daniel och planera framtida äventyr ihop med "gänget". Fast jag saknade såklart underbara Mia, som tog vilodag, och härliga Helena som var förkyld...

Jag lämnade dock mina vänner, som skulle springa Årstabro-intervaller, för att i ensamt majestät ge mig i kast med Västerbron i regnet. Det var ett ensamt och tungt pass idag, kroppen kändes tung, vätskefylld och sådär barbamamma-aktig igen. Och tyngdkänslan blev inte mindre av att jag trampade i varenda vattenpöl och skvätte vatten både på mig och alla jag passerade. Under intervallerna utförde jag ett smärre psykologiskt krig med mig själv, i uppförsbackarna ville jag bara stanna, lägga mig ner och glömma allt vad intervallträning hette för att under nedförsbackarna helt glömma bort vad jag nyss känt. Tyckte att jag fick slita hårt idag, det ÄR klar skillnad på att springa med underbara Linnéaiter och att springa själv. Dessutom slet jag hårdare än jag brukar... Jag lär mig liksom aldrig att när det känns riktigt trögt och "stillastående" så springer nästan alltid snabbare än jag tror. Jag insåg det först när jag sprang ikapp, passerade och drog ifrån en cyklist under min sista brovända. Undrar vad cyklisten tänkte!

Det blev ojämna intervaller, från Söder mot Kungsholmen, ca 730 m, höll jag 4(09-14-07-16)pace och från Kungsholmen mot Söder, ca 500 m i motvind, tappade jag stadigt från 4:20 till 4:24-28-34... Inte så stabilt direkt. Men snabbare än någonsin, jag är supernöjd och rätt trött, på ett skönt sätt. Och det är inte utan att jag längtar lite till nästa pass... ;)

14 kommentarer:

Karin sa...

Du är så cool Karin! Du är så stark mentalt och tar dig an alla utmaningar! Du är så mkt snabbare än vad du tror med, kul att du sprang om en cyklist! Det hade jag velat se, hans/hennes min iaf! =)
Kram!

Catti sa...

Säg vad/vem du inte springer om? Du är så härlig, stumma sega ben,,,,skulle tro att det känns så när man ligger kring 4-fart.
Galet starkt, grymt kämpat i ensamhet medans vi andra hade sällskap av varandra på platta Årstabron. Vi saknade dig massor. Tur jag fick sällskap av och extra tid med dig i bilen dit & hem.
Kram vännen.

Magda Gad sa...

Ha! Underbart! Jag sprang om en cyklist på liljeholmsbron för ett tag sen. Människan såg något förvånad ut... Härligt när man kan chocka sin omgivning ;-) Du e grym Duracell.

gullfot sa...

Jäkligt coolt med cyklisten!! Det ska jag ha som mål, att en vacker dag springa om en cyklist :-)

Och cool bild på dig också. Målmedveten brud i löparförpackning!

Karin sa...

Karin: Tack, vännen! Du anar inte vad det värmer att höra det :-) Hehe, cyklisten var tyvärr ingen "riktig" cyklist, det hade varit coolt värre. Men jag undrar verkligen vad hon tänkte när jag drog ifrån...
Catti: Allan. Clarre. Favvosmurfen. Där har du tre jag inte ens kommer ikapp om jag vill ;) Tusen tack för sällskap och skjuts, guld värt vännen!
Magda: Grymt gjort! Åh, vad kul det måste ha varit att se cyklistens min. Tack, det ska jag ha som mantra "jag e en grym Duracell" :-D
Fredrika: Det tycker jag är ett mycket bra mål. Jag hoppas du får möjlighet att uppnå målet snart, det är en märklig känsla! :)

Anonym sa...

Sovmorgon är skönt (även om det blir lite stressigt). Efetrsom du imte brukar försova dig kan du vara säker på att det var just vad kroppen behövde. Den ville vila, för att sen kunna kuta om cyklister. Snart ger du dig väl på bilarna? :-)

Anonym sa...

Om årstabron är hyggligt brant kan du ju köra den istället. Det är inte bron i sig som är viktig.

Anonym sa...

Hej Kanin-Karin! Bra jobbat på favvobron. Jag försökte locka med TSM-gruppen dit i söndags men det gick inte...(saknar din charm)

Jag är väldigt Barbapappig just nu.(jag tror jag förstår dig)Du kan väl springa Nyårsloppet i Vallentuna och springa ifrån mig där? Eller vad är det Mia och Catti brukar säga: "vi ska krossa små Smurfer"...

Kramiz

Karin sa...

Bureborn: du har förmodligen rätt, kroppen brukar vara klok. Bilar kommer jag aldrig att kuta om, skulle vara de stillastående i så fall och de räknas väl inte ;-)
Coachen: Årstabron är tyvärr platt, jag valde Västerbron just för lutningens skull. Nästa vecka kan det dock bli en ny backe, typ den vid Münchenbryggeriet. Ajajaj :-)
Barbapappa: Men, det är ju inte ens fullmåne på gång?! Märkligt detta... Såklart din teamkompis, favvosmurfen, inte gick med på Västerbron, han gillar ju inte backar ;) Nyårsafton, hmmm... Får jag återkomma om saken?

Anonym sa...

Jag är gärna med på münchenbacken nästa vecka. Nyårsloppet kan vara bra. 4 km i så fall va? 10 är lite för långt just nu.

Karin sa...

Coachen: Åh, vad kul! Let's go for it! Och okej, om det blir nyårslopp så blir det 4 km :)

MarathonMia sa...

härligt bejbi! Du är ju galet snabb. Verkar som du har blivit vän med din Garmin också!

Ordverifiering: minera (hjäääälp!)

Anonym sa...

Jag sitter här och funderar på en sak. vem är egentligen din coach. N'batha, Allan, Nisse eller Anders (Sz)? Är det N'batha som är strategen och de andra får fila på detaljerna? Om man låste in dem i ett rum och bad dem snacka "Karin". Skulle de vara överens eller skulle de börja slåss?

Karin sa...

Mia: Tack vännen! Jag var nog lite ilsken också ;) Minera?! Kan det vara IF Linnéa som minerar loppen så att de andra klubbarna liksom faller bort?
Jumper: N'batha är min egen, emintente coach. Allan och Nisse styr och ställer i IF Linnéa, men i grund och botten är N'bathas ord min lag. Anders Sz är ute ur leken ;) Huruvida de skulle hålla sams eller inte låter jag vara osagt...
Ordverifiering: Explauxa. Kanske skulle de bli osams då? Eller hör det ihop med Mias "minera". Ah! Nu vet jag. Imorgon smäller det! :-)