torsdag 4 december 2008

Revansch!


Säga vad man vill om Kenta, men här sammanfattar han dagens pass enormt bra. Just idag var jag urstark! Revansch på Nyckelpass nr 1, snabbdistansen, togs idag. Trots att coachen utökat tempodelen till 25 minuter och lagt till ytterligare ett 100-meterslopp i maxfart så gjorde jag mitt starkaste nyckelpass hittills. Nu gjorde jag det lätt för mig; laddade med en underbar frukost a la Nix, snörde på mig mina röda Trainers och förla snabbdistansen på Enskede IP (kanske lite fusk, men so what?!). Fokuserade på att tänka positiva tankar och baske mig, det gick vägen! Eller ja, det blev ett litet stopp efter 22:19 för att jag inte fick luft men efter 10 sekunders paus fullföljde jag passet. Och jag är så grymt nöjd! Snabbdistansen blev 5,93 km och kilometertiderna 4(16-13-13-13-12-12). Efter tre minuters ståvila gav jag mig på hundrametersloppen och på något sätt överträffade jag mig själv även där. Pacen på hunringarna lyder som följer: 3(12-07-08-04). Lite löpskolning på det och sedan nedjogg gav en runda på 14,67 km totalt.

Jag fattar inte vartifrån jag fick kraften, jag borde vara rejält sliten med tanke på hur mycket jag har tränat men, nej... Den logiska följdfrågan blir då: kommer jag att bli sjuk nu? Håller alla tummar för att så inte är fallet. För just idag är jag stark!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Halkade in på din blogg från TSM-sidan för ett tag sedan, och har följt den sedan dess. Alltid kul med välskrivna träningsbloggar! Att du dessutom lägger upp ett Kenta-klipp till en text om löpträning gör ju det hela ännu bättre - "Just idag är jag stark" är en låt som ofta går i mitt huvud på långpassen...

Karin sa...

Välkommen hit Nero och tack för din feedback! :-) Visst är det så att "Just idag är jag stark" kan få en att orka lite, lite längre. Ses på söndag kanske?

Ordverifiering: Orker. Orkar?

Anonym sa...

Yihaaaa!
Jag visste väl att du skulle ge nyckelpasset på nöten! Och vilket passupplägg sen - blir alldels svag i benen bara jag läser om det... Mysig coach du har. ;-)

Riktigt, rikigt snyggt sprunget!

Anonym sa...

Jag är alla gånger på plats på söndag! Lufsar fram i 4.15-gruppen...

Anonym sa...

bra kämpat! :)

Ord: Pressig :D Måste betyda att du har pressat dig till bra resultat!

Karin sa...

Bureborn: Skam den som ger sig ;) Tack snälla! Coachen är rätt mysig, egentligen. Men han döljer det väl ;)
Nero: Då ses vi!
Stina: Hahaha, precis så måste det vara! Av någon anledning kommer jag att tänka på altanren... :-D

Anonym sa...

Ha ha ha! Mysig är inte min grej som coach. Möjligen 'effektiv'.

Fint pass som vanligt, Karin! Det är lätt att vara coach till dig!

Magda Gad sa...

"Jag fattar inte vartifrån jag fick kraften, jag borde vara rejält sliten med tanke på hur mycket jag har tränat men, nej..." Där har du svaret, tror jag. Med boost kommer resultat! Själv blir jag alltid som bäst när jag tränar som mest, ÄVEN om jag känner mig sliten.

Karin sa...

N'batha: Jag säger ju att du döljer det väl... ;) Tack för orden, det värmer!
Magda: Aha! SÅ långt tänkte jag inte. Tack för upplysningen! :)