tisdag 10 februari 2009

Jakten har börjat...

Ja, jakten på "först till Berlin" alltså. Vet inte riktigt hur det går än så länge, jag har inte rört på mig så mycket hittills. Dock har vårt lag på 4 pers gått 11 km/person i snitt och själv har jag avverkat steg motsvarande 25K... Hmmm. Återkommer senare i veckan med rapport, det här är spännande!

Veckans träning lyder som följer:
Måndag: Cykling 40 min + styrketräning 35 min
Tisdag: Skulle ha varit morgonpass som jag sov mig igenom... + Linnéaträning, kortintervaller
Onsdag: Intervallserie: 2x2000+2x1000+2x800+1x400. Puh
Torsdag: Morgonpass till jobbet + långpass 20-25K
Fredag: Tempolöpning, progressivt från 4:30 min/km ner till 4:00min/km
Lördag: Distanslöpning 10-12K. Plus Linnéafest ;-)
Söndag: Dagen-efter-kvällen-före-aktiviteter. Typ så lite som möjligt ;) (fast jag jobbar...)
Frågor på det?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag har en fråga. Hur ska dina intervaller få dig i mål före dårar som kör 50 000+ steg per dag? Borde du inte ta den här tiden till att maxa LSD-träningen, eller menar du att marathonsatsningen är viktigare än landstingets stegräkning?

Själv är jag inne i en taper inför öppet spår och loggar få steg i 2 veckor före och en vecka efter. Men sen är det dags att ta tag i aerob fas två vilket innebär mååånga träningstimmar och minimalt med intervaller. Så jag räknar med att ligga på topp 20 lagom till mitten av mars och avsluta top 10. Var hamnar du?

Anonym sa...

Hur springer du morgonpassen (de som blir av)? Lätt och lagom eller med tempo? Före eller efter frukost?

Karin sa...

Staffan: Jag har återkommande mängdveckor så jag är rätt lugn inför detta. Och på intervallpassen har man högre kadens, dvs fler steg ;-) Jag satsar absolut inte på att komma först till Berlin genom att utöka eller ändra i träningen, tvärtom vill jag se hur snabbt jag kommer till Berlin genom den träningsmängd jag har. Men visst har jag som mål att avsluta top 10 ;-)
Oliver Sture: Jag har långsamma, mysiga morgonjoggar före frukost. Anledningen till att jag sover över dom är att jag börjar jobba sju och måste börja springa vid 5-tiden. Ibland känns det liiiite tidigt ;)

Anonym sa...

För mycket kvalitét va? Ta bort tempopasset, ersätt med intervallerna och lägg till ett lugnt 10K pass där det får plats.

Karin sa...

Men... det står så i mitt träningsschema ju... Inget tempopass på fredag alltså?

Anonym sa...

Morgonpass och långpass samma dag - med jobb däremellan? Madre mia!

Helena sa...

Inga frågor, bara: go Karin go Karin go Karin ;)

Karin sa...

Bureborn: Ja... så är planen. Vi får väl se om kroppen är med ;)
Helena: Jag jobbar på saken! :-D

Anonym sa...

hur snabbt sprang du när du gick i gymnasiet? vad brukade du träna då? :)

Karin sa...

Hej och välkommen Dennis! Man kan väl säga såhär; på gymnasiet sprang jag inte alls... Jag kan garantera att ingen av mina idrottslärare skulle tippat mig som löpare och absolut inte långdistansare. På gymnasiet tränade jag trampolin (stor studsmatta) och Friskis. Sprang gjorde jag när jag var tvungen, kanske 3 km på sisådär 20 min?