måndag 5 maj 2008

Anti

Idag har omvärlden varit emot mig. Har aldrig fått ta emot så många (avundsjuka?) pikar och kommentarer om min träning som idag. Är allt annat än glad, bara trött och sur. Varför kan inte icke-löpare ha lite sympatier för en löpnörd? Jag har fått höra allt från "gör du inget annat än tränar, eller?!" till "är man så jävla dum så får man väl skylla sig själv" (att bero på gårdagens intervallpass, jag var lite trött i benen imorse... vilket inte är så konstigt med tanke på att jag stått/gått konstant på jobbet de senaste fyra helvetesdagarna. Råkade bara nämna att jag var extra trött pga träningen). Höjdpunkten var nog kommentaren "Tränar du mycket? Jaha, ja, det kan ju behövas". Eh, va?! Ser jag så otränad ut? (möjligen kan personen i fråga ha syftat på att mängdträning behövs inför ett marathon, men jag uppfattade det inte som så)

Jag kanske är känslig, men jag blir så himla ledsen. Varför kan jag inte bara få vara en löpnörd utan att folk måste kommentera så elakt? Men jag ska se till att de får äta upp vart enda elakt ord, för banne mig: imorgon är det träning igen som gäller. Och jag är laddad!

23 kommentarer:

Masse sa...

Men du! Jag skriver som en klok kvinna skrev i min blogg för några minuter sen...

"Dom är bara avundsjuka fegisar! Så det så!"

Och som jag skrev på Niklas blogg... "Och om du slutar att springa ger du dem rätt"

Karin sa...

Tack, Masse! Det där behövde jag få höra :-)

Masse sa...

Vad vet de om att springa ett marathon? Inte ett skit! Ignorant bastards! :-)

Karin sa...

Precis vad jag tänkte! Men jag sa det inte till dom... Poor, ignorant bastards! :-)

Anonym sa...

Dem är bara så avundsjuka så det är pinsamt. Något annat kan jag inte tänka mig.

Det kan ta ganska hårt hos dem som inte tränar/motionerar, när man själv är duktig och tränar och mår så bra av det.

Nu springer vi ifrån dem!

Karin sa...

Eller så har de faktiskt svårt för löpare... Men det är deras förlust, hihihi :-)
Let's beat them, the hard way! :-)

askan sa...

Folk är idioter, så är det bara.

Nix sa...

Ni kan skratta om ni vill
Håna oss
Vi rör oss
Ni står still

Det kan vara det finaste Jocke Berg skrivit. I alla fall om löpning ;)

Sticker man ut så kommer pikarna från Jantefolket. Du sticker ut...

Katarina M-I sa...

Jag har också jättesvårt att ta det där. Därför pratar jag så sällan om mina mål, min träning och hur mycket jag tränar med folk som inte gör det själva. Nu är det ännu mer tabu med ett litet barn...
Jag tror det triggar människors dåliga samvete och så av någon konstig anledning även avundsjukan. Men varför? Vi har ju valt själva, det är inte speciellt svårt möjligtvis jobbigt och alla som VILL kan träna i någon form.

Anonym sa...

Både märkligt och trist när man inte kan glädjas åt andras framgång, kunskap, intressen mm utan istället väljer att vara missunnsam. Jag tycker det är snålt.

Känner dig ju inte så väl än men min bild av dig är att du är en omtänksam, smart och imponerande tjej, med eller utan springskor på.

Blir det backpass idag?

Kram

Dunceor sa...

Det är tråkigt att det ska behöva vara så. Jag har helt annorlunda på mitt jobb. På måndag så brukar de fråga om det har blivit något långpass och vissa har frågat om mitt knäveck. Inte så mycket löparfolk annars (förutom chefen) men jag tror de flesta har tränat tidigare och har förståelse för hela grejen.
Däremot från mina kompisar kan jag få lite pikar för att jag hellre väljer att gå upp 7:50 en lördagmorgon för simma än stanna ut med dem på fredagkvällen. Det är bara att stå på dig!

Anonym sa...

Nej, så trist!
Håller med cykelmygga; vissas dåliga samvete triggas uppenbarligen igång av att höra om andras träning.

Jag kan faktiskt drabbas av något liknande, men då handlar det om städning... Jag får bita mig i tungan för att inte fälla kommentarer av typen: "gör du inget annat än städar", när damerna på jobbet klagar över hur svampiga händerna blivit efter helgens fönstertvätt.
Lite dåligt samvete får jag allt, för mina fönster är misann rätt dammiga.
Jag väljer ju löpning framför städning, vilken dag som helst. Så också i söndags!

Felicitas sa...

Åh, att inte folk bara kan unna andra människor glädje och framgång...?! Jag blir så arg på den svenska j-a avundsjukan!! Morr!!

MarathonMia sa...

Bunta ihop dom och skicka dom till mig så ger jag dem en omgång.

Somliga idioter gillar tydligen att mata spöken. Det är ju nu du ska ha all elloge och berömmelse i världen och medhåll för onda ben... inte gliringar.

Maj borde vara den gliringfria månaden.

Katarina M-I sa...

Man kanske ska säga till tråkmånsarna, "ja, det är möjligt att jag är insnöad men träningen gör att jag är 10 år yngre än dig"
eller "ja, jag sparar ju 50 papp eftersom jag slipper lyfta och fettsuga mig när jag är i din ålder"
Fy på mig:)

Masse sa...

50 papp som man iofs redan spenderat på utrustning och sånt ;-) Men det räknas inte...

Anonym sa...

Kör på bara! Själv brukar jag försöka hålla en någorlunda låg profil på jobbet men det finns ändå många som tycker man är galen. Men det är ok. :-)

MarathonMia sa...

Jag vägrar hålla en låg profil. Om någon kommenterar så SKRYTER jag. För egentligen är de som sagt avundsjuka men låtsas att det är vi som är skrytsamma. Och då är det plötsligt ok att skryta. Tycker jag i alla fall.

Karin sa...

Gee, vilket massivt stöd man har på bloggen :-) Det är då för tur att det finns likasinnade här! Och ja, jag tror det handlar om avundsjuka. Nästa gång ska jag banne mig dra till med "Och hur många marathon sa du att du hade sprungit?" ;-)
Askan: Så är det! :-)
Nix: Helt plötsligt känns det mycket bättre, jag gillar att sticka ut ;-)
Katta: Ja, visst är det märkligt. Det är inte oss det är synd om!Catti: Vad gullig du är! Det blir träning med IF Linnéa, har ingen aning om vad det blir. Hoppas på backpass!!
Dunceor: Vad kul, fler borde vara som dina kollegor! Jag känner igen pikarna från polarna dock...
Bureborn: Klart man prioriterar löpningen. Framför mycket ;-)
Jane: Ja, Jante gör det visst okej att hacka på tränande folk. Grrr ;)
Mia: Haha, jag matar spöket bäst själv. Men visst har du rätt, det är INTE kul såhär mitt i tuffaste uppladdningen. Jag får väl prata ut ikväll ;) Och klart man ska skryta lite!
Masse: Nej, det räknas aldrig. Träningsprylar/startavgifter/resor bara kommer med som bonus ;-)
Mackan: Välkommen hit! Tack, jag lovar att stå på mig. Ännu mer! ;-)

Anonym sa...

Du är grym, strunta i vad alla tomtar skriver för konstiga saker. Jag är iaf imponerad av hur du tränar och vilka resultat du uppnår så det så... :)

Karin sa...

Tack, du hemlige beundrare. Vad glad jag blir :-)

Benet sa...

Stå på dig Karin! De är bara avundsjuka hela bunten!

När de står framför spegeln på kvällen och inser att det är dags att göra något åt saken, så tänker dem garanterat "Tänk om man vore lika vältränad och trimmad som Karin Kanin"...

Karin sa...

:-) Tack, Benet! Man kan ju hoppas att de tänker så iallafall!