söndag 6 januari 2008

Tankar om nyårslöften

Så var det nytt år igen... Inga nyårslöften för egen del, har funderat på varför man ska lova något just 31/12. Varför är just den dagen bättre än någon annan, egenligen? Fascinerande många har dock som nyårslöfte att börja träna mer och äta nyttigare. Märks inte minst på gymmet på jobbet, innan jul var det nästan tomt men i fredags var det överfullt. Majoriteten verkade vara "nyårslöften", ska bli intressant att se hur många av dessa löften som finns kvar i maj ;-) Skämt åsido, nyårslöftet är väl en bra sak i grund och botten. Det jag mest funderar över är varför man prompt ska börja 1/1 och inte vilken dag som helst. Hur som helst så hoppas jag att alla som avgett ett nyårslöfte lyckas hålla det och om inte så kommer det nya dagar och nya år att avge löften på!
För egen del har jag lagt ner nyårslöftena. Istället satsar jag konstant på att bli en bättre människa, mer ödmjuk och mer ärlig mot både mig själv och andra. Sedan jobbar jag på att bli mer vältränad och på att äta saker som är bra för min kropp. Med det menar jag att jag ska ÄTA ordentligt och inte slarva med maten som jag tyvärr gör av och till. Sist men inte minst väljer jag att umgås med människor som ger positiv energi. Det sistnämnda är nästan det viktigaste, jag umgås med folk jag mår bra av att umgås med vilket gör att jag orkar förbättra mig själv både fysiskt och mentalt. På så sätt orkar jag ge positiv energi till mina vänner och till mina patienter i jobbet. Cirkeln är sluten... :-) Härvid kan man säga att "what goes around, comes around" är bevisat-QED...
Avslutningsvis har jag idag fått ett nytt motto då Team Stockholm Marathon-ansvarige Rubin McRae yttrade citatet "If you want to win, run 100 metres. If you want the experience, run a marathon". I want the experience... :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

hehe, känner igen det där :) Många som verkar "starta ett nytt liv" efter nyår. Fast bättre att göra det då än aldrig ju :)